Sider

onsdag den 25. april 2012

Regnvejrsdag

Nu har vi snart fået regn nok herovre østpå!
Nå men - der er da lidt der kan pottes om og
forandres i udestuen...
Eller man kan jo også plukke lidt rabarber:
og bage en rabarberkage

dejen røres....
kommes i formen
og bages

Her kommer opskriften - bemærk ingen smør:


              Carsten's  Rabarberkage

6-7 stilke rabarber
1 dl fløde
1/2  dl mælk
    200   gr sukker
      1 æg
200 gr mel
    1 tsk bagepulver
    2 håndfulde kokos

Det hele røres sammen. 
Rabarber skæres i
          3-4  cm lange stykker og sættes på
højkant i dejen

Bages v/175º i  ca.  45-50 min.

27 kommentarer:

  1. Ja det ser da godt ud, skal vi ikke se den færdig, og hvad med en opskrift? Her skinner solen, sorry. Jeg sender lidt over til jer.

    SvarSlet
  2. Ja ja jeg var lige hurtig nok på aftrækkeren - den skulle ikke have være udgivet før jeg var helt færdig. Det er jeg så nu!
    Vi har lige set solen i 20 min. Nu er det gråvejr igen.

    SvarSlet
  3. Jeg så endda slet ikke solen, men jeg kunne godt se at den måske var fremme oppe hos dig, Bente. Og nu vælter det ned igen.
    Og min regntønde er ikke sat til, fordi den har sat sig i den ene side, så den skal tømmes og rettes op. Jeg havde da ellers nemt kunne få fyldt mine 1200 liter i det her døgn :-)
    Lækker kage. Den opskrift skal jeg huske.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vi fik lige en snert sol, men nu trækker det sammen igen! Øj hvor ærgerligt med din regntønde, vi har kun 400 liter (200 på hver). Du havde nemt kunne fylde 1200 i dag. Jeg har en stor murspand- og alle mine vandkander - alt er fyldt op nu. Jeg synes det bløde vand, er bedre for mine pelargonier og krukker i haven end alm. postevand.
      Den er så nem den kage - det er en jeg bager over hele foråret og sommeren. Så udskifter jeg fyldet med blåbær og brombær.

      Slet
  4. Åh den ser god ud den kage ;o) synd for jeg at i har regn, her har vi nydt solen hele eftermiddagen ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er go' - og regnen har silet ned, så alt er grønt derude.

      Slet
  5. Uhmm en lækker kage. Jeg skal vist have fat i rabarber så jeg kan bage en kage.
    Jeg synes også snart det må være nok med det regn, vi har heldigvis haft nogle skønne dage, først på ugen, men i dag kom regnen.

    Kh. Anne-Mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja den kan varmt anbefales. Carsten, som kagen er opkaldt efter, havde en italiens farmor, og det er hendes opskrift!

      Slet
  6. Lækkert at det blev regnvejr! Så var der lækkeri til dig og dine!

    SvarSlet
  7. Skønt. Mine rabarber er ikke så langt fremme endnu. Men jeg glæder mig til lidt kompot og evt en kage :O)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mine jordbærrabarber er heller ikke så langt - dette er de gamle lidt sure almindelige rabarber.

      Slet
  8. Mums mums mums. Hvor der det altså bare godt ud!
    Jeg tror da lige, at der er en, der skal bage tærte i morgen:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja da det tager 5 min at røre - det er bagningen man skal vente på her.

      Slet
  9. Hej. Uhm mums den ser god ud den kage! Hvor har du mange fine blomster allerede i din have. Det er gode billeder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Prøv den! Ja er der er mange skønne blomster oppe nu. Tak for rosen.

      Slet
  10. Mums hvor lækkert... den opskrift låner jeg lige :o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja da Bettina den er hurtigt lavet.

      Slet
  11. Ja, den kage er altid et hit. Herhjemme bliver frugten skiftet ud over sommeren afhængig af sæson. Rabarber og stikkelsbær er dog en af favoritterne. Tror - at alle mine kollegaer kender den kage...... Og så lige med en klat creme fraiche. Lækkert !

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Skat - ja stikkelsbær ville være godt, men dem har jeg jo ingen af!
      Er ikke i tvivl at dine kollegaer kender den kage - de kender jo mange af
      dine kager, tænker du prøver dem af på arbejdet!
      Skyr er sundere en creme fraiche'en - men det er jo en smagssag.

      Slet
  12. Mhhhh ser skønt ud. Jeg har en opskrift, der ligner lidt. Istedet for kokos kommer man revet marcipan i. Heller ikke dårligt.
    Mine rababer er vist lige præcis store nok.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er ikke så vild med marcipan, men kokos'en kan udelades og i stedet for kan man tilsætte havregryn.
      Jeg plejer også at starte tidligere, det er den første kage jeg bager, så snart rabarberne viser sig.

      Slet
  13. Det er en skam du bor så "afsides" - set her fra verdens navle... ellers var jeg kommet forbi og nuppet kagen! Den ser bare så lækker ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina - jeg tror vi alle synes, at vi bor i verdens navle - og det betyder vel bare, at vi er godt
      tilfredse med, hvor vi bor.
      Men nu har du jo fået opskriften, så er det bare at klø på!

      Slet
  14. Tak for opskriften den skal afprøves.
    Her er jeg ved at sejle væk i regn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Margrethe - God fornøjelse med bagningen!
      Ja vi har desværre også fået regn i dag igen.

      Slet
  15. Tusind tak for opskriften.
    Den vil jeg da prøve.
    Ha` en god aften.

    SvarSlet