Sider

søndag den 5. august 2012

Haven i august og lidt oversigtsbilleder.

Jeg er nu ikke udelukkende tilfreds med haven.
Desuden synes jeg, det er svært, at tage oversigts billeder.

Der mangler farveindslag, men jeg arbejder på sagen,
og bliver meget inspireret af andre bloggere, så det er 
jo bare at gribe ideerne og få det udført!

Haven set fra bagsiden af huset v/den runde brønd


Ved tørrepladsen med foldeblad i forgrunden

Fra bagsiden af hesteskoen

Videre langs hegnet til staudebedet

Her staudebedet længere fremme

Set fra den anden side

Og op mod huset

Min lille plantekrog nederst i haven

Lavendelsiden af hesteskoen

Fra bagsiden af udestuen


Set fra trappen mod forhaven

Fra forhaven

En lidt anden vinkel længere fremme


En noget barberet dobbelt jasmin til højre i billedet

Jeg har haft besøg af et par børnebørn, som synes, mormor
skulle have et pindsvin ved boet!35 kommentarer:

 1. Hej Bente.Dejlige billeder fra din have.Godt at se lidt oversigst-billeder.Der er jer heller ikke god til.Kender også det med at i august kan der mangle lidt farve i bedene.Men der er hortensia-roser-høstanemoner-liljer-floks-drejeblomster-duehoved og mange flere.troede ikke der var så mange.Du har nok også de fleste af dem.Rigtig god søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. LIljer har jeg fravalgt, da jeg for mange år siden fik importeret liljebiller importeret med en hvid lilje!
   Men dagliljer har jeg et par stykker af. Jeg mangler floks til gengæld. En enkelt lilla overlever med de hvide og lyserøde går ud her i haven! Så jeg mangler flere af dem du nævner.

   Slet
 2. Hej Bente
  Det var godt at se oversigtsbilleder, vi er slemme til enkelte planter i stedet.
  Men jeg synes det ser flot ud i alle bedene. Især billedet med Limelight er jeg begejstret for, det ser godt ud.
  Det ser så godt ud med den runde brønd. Måske kan der laves lidt ved lavendelbedet, det er ikke så spændende at se på, i hvert fald ikke på billedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i at lavendelbedet ser træt ud. Mange af lavendlerne er gået ud i år. Men det kunne være flot med en anden blomst imellem lavendlerne, tænker jeg. En kontrast f.eks. til det lilla. Hmm.... det skulle være noget, der kom samtidig. Jeg må lægge hovedet i blød. For jeg har ingen ideer lige nu!

   Slet
  2. Hvad med lidt floks imellem, de blomstrer også nu og er gode til at lave farveklatter. Det kunne også være en rose eller to, det er jo meget normalt at have roser og lavendler sammen. Floks kan jo også være hvide, og dit bed med hortensiaerne er superflot og meget mere varieret. Der er masser af muligheder.
   Jeg kan sende floksrødder til dig, hvis det var noget. Pink, lilla og hvide har jeg.

   Slet
 3. Tak for rundvisningen i din have, det ser godt ud, og sikke mange stauder det ser ud til du har :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, men jeg har nu ikke så mange stauder. Mere hortensiaer i fler udgaver. Men jeg arbejder på, at få flere stauder ind til at skabe lidt mere liv.

   Slet
 4. Hej Bente. Hvor er din have smuk og symmetrisk. Det var en oplevelse af se dine billeder og man fik en fornemmelse af indretningen, som jeg synes, I har fået gjort til noget smukt og specielt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte, det jeg nok selv er mest glad for er belægningerne i havens stier omkring haven. Dem har vi virkelig ofret meget på. Men nu skal der ske noget med alle de buske og træer, som er ved at blive lige en tand for høje. Så det bliver et eftersommer projekt.

   Slet
 5. Hej Bente, dejligt med oversigtsbilleder af din have, det giver alligevel et lidt andre indtryk. Der ser altså bare fint ud hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og da jeg ikke er mesterfotograf, er det svært at få det hele med.
   Men jeg må arbejde lidt på haven i august, som mangler lidt farve, synes jeg!

   Slet
 6. Skønne oversigts billeder fra din sommerhave, jeg syntes nu at du er sluppet rigtigt godt fra det ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi....jeg er nu ikke selv helt tilfreds. Men som Lisbeth fra Høneballe siger, øvelse gør mester. Jeg må vist lære, at kigge på motivet, og så måske i virkeligheden tage nogle flere billeder, så der er noget at vælge af.

   Slet
 7. Du skal nu ikke være så utilfreds med din have. Jeg synes den ser dejlig frodig ud, og du har mange skønne stenbelægninger. Det kan altid gøres bedre, og det er jo det der er det skønne ved haven! Hvad skulle vi ellers få tiden til at gå med? :)

  SvarSlet
 8. Jamen du har ret Lene. Det er nu også kun her i august, jeg synes den falder lidt af på den og bliver småkedelig.
  Ellers er den såmænd frodig nok. Ja jeg er også ved at lægge planer, for det der skal ske noget hele tiden, selvfølgelig..
  Mine stenbelægninger er jeg superglad for! Vi har ret mange forskellige granitsten og dem er jeg vild med.

  SvarSlet
 9. Jeg tilslutter mig koret - din have ser både hyggelig, frodig og velindrettet ud. Evt farveklatter kan man jo ret let købe sig til, når de store linjer og belægninger er på plads, og der er din have jo rigtig lækker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret Marie, jeg må i gang med at købe farveklatter! Tak for rosen.

   Slet
 10. Hej Bente!
  Tak for en dejlig rundvisning i din have, det giver et fint overblik. Det at have en have, er vel at nyde nuet og tænke, hvordan bliver det endnu bedre næste år.
  Jeg syntes du skal være mere end tilfreds, det ser fantastisk ud.

  Sommerregn hilsen
  Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne…Hej nyder nu også, men når man så ser
   Haven gennem fotolinsen, synes jeg der mangler farve.
   Som du siger: haven bli'r meget bedre næste år!
   Takket være især inspiration fra alle jer søde havebloggere!
   Så fik vi endelig regn her også…vi trængte også!
   Så jeg kan sende regnhilsen retur

   Slet
 11. Kære Bente. Jeg syntes altså, at du har en fantastisk dejlig have. Den er flot og der er gode ideer, jeg også kan bruge hos dig. Hvis du selv syntes, at du gerne vil have mere i haven, så kig på min frøliste, så sender jeg gerne frø til dig, når engang de er klar :)

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise Lotte
   Hvor sødt af dig, men jeg har lige fået tilbud floks fra Lisbeth (Høneballe), og så har jeg været en tur hos min plantepusher og købe lidt stauder til det nederste bed. Meen jeg kigger da ind forbi din frøliste alligevej, kunne da være jeg kan blive fristet!

   Slet
 12. Kære Bente,
  Tak for rundvisningen - dejlig have! Hvor er dine brostensbelagte stier rundt i haven bare skønne, sådan nogle gad jeg godt at have. Kender godt det med aldrig at kunne få farver nok i haven - synes jeg har samme problem. Godt der findes "plantepushere" der kan afhjælpe dette. Jeg overvejer at anskaffe flere høstanemoner, de får nemlig lov til at være i fred for sneglene og kvittere med smukke blomster netop på denne årstid.
  PS! Din mørke Sct. Hansurt er kommet til DK ;)

  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Ja vi har mange slags natursten i haven, så dem må jeg lave et indlæg om en dag.
   Faktisk har jeg været hos min plantepusher i dag, for ikke at gå helt sukkerkold inden efteråret.
   Trængte nu også til lidt opfriskning i et nogle krukker, og det hjalp da også gevaldigt.
   Har gravet din foldeblade op (har en bestilling på en mere!) så den står her i vand og
   venter, til jeg har tur til Allerød. Vi var der i går, men fik ikke gravet den op der. Nu står
   den parat til næste tur. Vi glæde mig til den mørke!!

   Slet
 13. Kære Bente
  Det er sjovt at se oversigtsbilleder fra din have, den ser ret stor ud. Det er flot med alle de stier du har og og det ser superhyggeligt ud ved den runde brønd og siddepladserne ved huset.
  Jeg synes også at det er svært at fotografere juli/augusthaven, hvor meget er svedet af eller væltet i regn eller afblomstret og derfor klippet ned - farverne på græs, hæk, træer og buske er lidt falmede o.s.v. Jeg er glad for at jeg havde åben have for 1 måned siden, hvor haven var i topform. Selvom jeg har meget der blomstrer nu så er det bare ikke det samme som juni/juli-haven.
  Det er nok også at vi oftest sværger til at fotografere en enkelt blomst eller 2, men det er nu mere inspirerende at se haverne i et lidt større perspektiv, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok også derfor at ....... skulle der stå;)

   Slet
  2. Hej Lisbeth
   Ja det er en god måde, at binde haven sammen med stier. Glad for at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Jeg synes også der manglede lidt substans især nederst i haven. Så jeg måtte lige en tur forbi Aldershvile og fik købt en lille bitte smule og så var der tilbud på pelargonier, og dem kan jeg altid få plads til!
   Haven er nu ikke så stor 824m2 mener jeg, den er. Men huset er placeret sådan, at vi har en pæn stor forhave og en noget større baghave, så vi udnytter hver en cm vi kan.
   Oversigtsbillederne giver jo også mig noget at se på, for der opdager jeg jo ting, jeg eller ville være blind overfor!

   Slet
 14. Hvor har du en smuk have.
  Rigtig gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
 15. Hej Bente
  Tak for kigget ind i haven. Det er meget interessant at se sammenhængene i haven, og de lange kig du har taget billeder af.
  VH Nina

  SvarSlet
 16. Hej Nina
  Selv tak....ja det kan være sjovt også at se, at der er en sammenhæng i haven også, og ikke kun se blomster i nærbillede!

  SvarSlet
 17. Hej Bente
  Det var sørme dejligt med en tur til i din have - jeg så også Marianne havde været forbi og her var også mange fine deltajer set med en andens øjne. Du viser altid så skønne sager og her kan jeg rigtig se hvor flotte og mange bede du har at tage af. Hestskoen indbyder rigtig til hygge og haveudsigtskig.
  I denne tid går mange planter jo i forfald og flere er vokset sig for store, i min have står det længe sådan, i din ses det ikke meget. Du må være over det som en høg ;-)
  De mange stier med spændende belægninger, giver stor lyst til at slentre og blive ledt rundt til dejlige bede og hyggekroge.
  Jeg ville bestemt være meget begejstret hvis jeg var dig for den skønne have :-D

  SvarSlet
 18. Ja det synes jeg jo også er sjovt, at se min have med andres øjne, for man bliver nok lidt »sneblind«, som Marianne skriver. Ting jeg tager for giver, bliver pludselig finurligt og aha sådan kan man også gøre. Marianne var jeg også nede i knæ og sådan gør jeg aldrig selv. Så hun har da også lært mig noget!
  Jeg er også glad for min have, men på nogle årstider mere end andre.

  SvarSlet
 19. Det ser godt nok fint og velordnet ud altsammen!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Zep - der var også lige slået græs.....det hjælper lidt på helhedsindtrykket!

   Slet
 20. Jeg synes da godt nok, det ser rigtigt godt ud i din have - meget ordentligt og spændende med gangene. Heldigvis er der nok af stauder med farver her i sensommen - purpursolhatte, duehoved, asters, solbrud, salvier, almindelige solhatte, drejeblomst osv. osv. Hvis du lige manglede idéer ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 21. Tak Marlene, jae der er bare ikke så meget at kigge på i august måned. Men dejligt med ideer så tak for det!
  Duehoved har jeg fået tilsendt af Lisbeth fra Høneballe og jeg har en masse frø, så jeg må vist på med vanten og så en masse. Til efteråret må jeg planlægge mig lidt bedre ud af det!

  SvarSlet