Sider

mandag den 29. oktober 2012

Stairway to heaven...... og nyt hegn

Pileflethegnet trængte til at blive udskiftet. Det faldt nærmest 
fra hinanden, da vi pillede det ned.
Det står bagerst i haven og skærmer
for alle de ting, der ikke er så kønne at vise frem. 
Så som kompostbeholderen, ekstra sten,
muldjord, plasticpotter og mit lille plantebord.

Vi købte en lidt kraftigere udgave og håber, det på
den lange bane, giver pote.
At Bauhaus solgte det nedsat med -50% var jo nok den
egentlige årsag til, at vi valgte at skifte det nu.

Det pyntede!
Lidt efterårsbilleder fra haven:Da Susanne fra havebloggen:
skrev om sit hovedbrud med at få plads til alle sine
pelargonier, foreslog jeg at finde en plantestige, til 
at sætte dem på. Så jeg Googlede plantestige og se hvad jeg
fandt i Gul og Gratis. Jeg fik den for 200,- kr:


Den fik en gang afvaskning med brun sæbe, og så
fjernede jeg de værste malerpletter med en siklinge.
Der kan stå mange pelargonier.

50 kommentarer:

 1. Godaften Bente.Dejlige efterårs billeder fra din have.Jeg kan også godt lide pileflet i haven,selv om holdbarheden ikke er så stor.
  Kan se at du har det samme rosenstativ som mig.Jeg købte den til min klatrerose som jeg købte i Aldershvile Planteskole.
  Dit trappe køb er da bare genialt til alle dine pelargonia.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - mit stativ bliver brugt til ærter og lathyrus sådan skiftevis. Jeg synes pileflet er et smukt hegn, men du har ret, holdbarheden er ca. 4 år. Det er 3.gang vi skifter hegn.
   Stigen er jeg så glad for!

   Slet
 2. Pludseligt ser sådan et pilehegn bare herrens ud, det kender jeg godt. Hvor ser haven smuk og ryddelig ud i sin efterårsdragt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret Marie, og vi vidste det egentlig godt..men så er der jo altid efterårs nedsatte priser, som på løgene. Så vi gik bare og holdt øje på de forskellige byggemarkeder. Ja når bladene er revet sammen, ser det helt fint ud. De ligger fordelt i alle bedene.

   Slet
 3. Det gør altid underværker at få piftet et hegn op og ét sted skal der jo være plads til opbevaring og arbejdsplads.

  Sådan en stige har jeg også fået fingrene i, men har ikke fået gang i den. Står potterne sikkert nok på den? Fint ser det ihvertfald ud... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ser pludselig indbydende ud igen..og pladsen til opbevaring kan ikke undværes.
   Potterne står fint der. Men det når de skal ud til sommer, vil jeg stille dem op af et hegn på stigen, så de står lidt i læ. Jeg synes også det ser herligt ud.

   Slet
 4. Det ser godt ud med sådan en blomstertrappe, men du har jo også en dejlig havestue den kan stå i.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de står indenfor på denne årstid. Men stige og hele molevitten kommer da ud igen til foråret. Men lige nu siger min svigersøn, ligner udestuen en botanisk have.

   Slet
 5. Billede nr. 3 er lige min stil, hvor er den ahorn smuk lige nu. Vores har smidt bladene nu. Trappestigen er genial til dine pelargonier. Godt køb.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og den kinesiske kornel står th. for og som du kan se, har den slet ikke fået efterårsfarver endnu!
   Trappestien er hentet i Holte - et sted du også kender, ved jeg. Ja det var et godt køb.

   Slet
 6. Hvor ser der fint ud i haven. Du får virkelig gjort noget ved efterårsoprydningen. Flot.
  Jeg er vild med stigen. Jeg holder altid øje med den slags på loppemarkeder osv. Desværre kender de godt priserne, så det er ikke så let at finde et godt tilbud.
  Din blog er kommer på min blogliste. Jeg glæder mig til at besøge den igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har bare revet »bladguld« sammen og puttet i mine bede, så de kan holde varmen, såmænd.
   Du har ret i at det er horrible priser på loppemarkeder, jeg har også længe kigget efter en stige.
   Velkommen Rikke!

   Slet
 7. Sikke et kup du gjorde der, og så ser det samtidig godt ud - altså plantestigen :o)
  Dit pileflethegn ser også drøngodt ud, jeg er vild med det, og har det også selv i haven ;o) Og så er det jo en rigtig go løsning på at skjule noget af det knap så pæne i haven :o)
  Dejlige efterårsbilleder fra din have.

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var sørme heldigt og kun fordi jeg tænkte, at jeg kunne finde noget til Susanne! Det var så mig der blev den heldige!

   Slet
 8. Dejligt hegn I har fået sat op. Og sikke en skøn stige. Jeg er faktisk så heldig at have en på loftet, som jeg skal have i brug ved lejlighed. Det har været min bedstemors og den er godt slidt. Lidt hyggeligt, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og nu skal du høre, jeg fik historien om stigen. Den kommer fra en lejlighed i Holmbladsgade, (som nu er regeringskontor). Mandens forældre købte lejligheden i 1964 og overtog stigen efter en gammel mand. Så manden mente, den var omkring 100 år gammel. Jeg elsker at have en stige med en historie bag! Så du må have gang i din bedstemors stige. Du kan jo altid få en stikling, hvis du skal have pelargonier på den!

   Slet
 9. Det var dog en skøn pelargoniestige. Super flot og praktisk på en gang :-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja to fluer med et smæk og rustik og godt brugt. Herligt!

   Slet
 10. Hvor ser det fint og ryddeligt ud i din have ;O), man kan godt se at i ikke har fået så meget regn som vi har, her er det stadig meget sumpet og hårdt for græsplænen at færdes på den. Genial med stigen til opbevaring af alle dine pelargonier ;O)

  SvarSlet
 11. Ja jeg har jo også lige været rundt med løvriven, og revet alle bladene ud i bedene og langs hækken! Nej, vi har ikke fået så meget regn. I dag kom der lidt ved 14:00 tiden, men det var ikke meget vi fik.
  Stigen er jeg glad for!

  SvarSlet
 12. Det pyntede med hegnet - i det hele taget ser der bare flot ud i din have lige nu. Vi har ikke så mange blade, der skal rives sammen, men det er jo en god ide at bruge dem i bedene som lidt isolation.

  Stigen er både flot og en god ide - og så med en fantastisk historie. Tillykke med den.

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det trængte virkelig til udskiftning…men vi har jo erfaring med at om efteråret, bliver hegnene sat gevaldigt ned i pris, og så rykker vi ud!
   Jeg blev også helt overrasket over historien. Jeg var heldig for der var mange fra både Jylland og Fyn der ville have den, men at skulle betale fragt oveni, ja så blev den for dyr!😉

   Slet
 13. Kære Bente. Uha der fik jeg dårlig samvittighed. Vores flethegn ser forfærdeligt ud - måske jeg også skulle ønske mig et nyt. Det ser godt nok flot ud. Det er utroligt, som det kan pynte. Skøn idé med den trappestige, ikke alene kan den opbevare planter, det ser også fantastisk ud. Skøn have du har dig :) sidder her og overvejer om jeg skal trodse kulden og tage et par timer i haven.

  Knus Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Lise Lotte skal du skifte flethegn, er det nu det skal købes, for nu sælger byggemarkederne ud af deres haveting og ofte med gode rabatter!
   Ja ud i haven, jeg tager også en tur mere for det er det skønneste vejr lige nu! 😎

   Slet
 14. Hej Bente.
  Sikke mange pelargonier du fik plads til. Det er godt nok en fin stige du har fået fat i. At det er en stige med malerpletter og "sjæl", synes jeg gør den ekstra hyggelig. Jeg lod mærke til belægningen ved dit lille cafébord. Det hygger i haven, at man kombinerer flere belægningsmaterialer, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sjæl er noget vi kan lide! Den belægning du kan se, er gamle fortovsfliser iblandet Bornholmsk granit og så er der lagt chaussesten imellem. Fliserne blev kasseret, for at blive udskiftet med betonfliser. De lå oprindeligt i Gentofte Kommune!!( vildt dumt)…men vi købte dem og med glæde!!

   Slet
 15. Indrømmer at den stige er praktisk - og det ser også dekorativt ud ;O)
  Jeg blev jo fanget at din overskrift 'Stairway to Heaven' og troede at du skrev om jakobsstigen med det navn :O) Hvis du ikke kender den, skulle du google den...for den er noget af det smukkeste, og lige noget for dig (hvis du ikke allerede har den)

  SvarSlet
 16. Ha ha … det var nu titlen på et gammelt Led Zeppelin nr. Men lige præcis DEN jacobsstige har du vist omtalt før, og jeg købte den sammen med mit pileflethegn! Så nu har jeg den også! Den er meget smuk! ;0))

  SvarSlet
 17. Hej Bente. Hvor ser det godt ud med det nye hegn. Du er et heldig asen at du fandt den fine trappestige. Det ser bare supergodt ud. Jeg lagde mærke til din græsplæne på billederne, den ser meget velholdt og flot klippet ud. Min ligner nærmest noget, der er helt forfærdeligt - det er højt og vådt og trænger til at blive klippet, så forhåbentlig får jeg snart lejlighed til det.

  SvarSlet
 18. Ja det pyntede da på helheden. Stigen var helt klart et scoop. Græsset fik jeg slået sidste week-end og regner også med det bliver sidste gang. Før der overhovedet var tænkt på, at der skulle bygges huse i vores område, var her en grusgrav. Det forklarer nok, hvorfor det hurtigt tørrer ud, og jeg havde ingen problemer med at slå det. Jeg håber, du får det slået inden vinteren!

  SvarSlet
 19. Hej Bente
  Tak for hilsen på min blog. Fint med stigen til plantepotter.

  Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var jo nogle spændende fugle du kunne fremvise og så fik jeg dit navn. Tak Helle!

   Slet
 20. Smukke efterårsbilleder.
  God ide med havestigen.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var ikke så tosset med stigen, der kan stå mange pelargonier!

   Slet
 21. Det ser godt ud med dit nye pileflethegn, og det er en fin idé at afskærme for det, der er knap så pænt at se på.
  Din have ser vel nok velholdt ud. Dejlige efterårsbilleder.
  Fin idé med stigen til pelargonierne.

  SvarSlet
 22. Ja jeg kan ikke holde ud, at det ser for rodet ud, men det er nødvendigt, at have et sted hvor kompost, muldjord og plantebordet kan opbevares.
  Stigen var et scoop og er fin til pelargonier.

  SvarSlet
 23. Fantastik køb Bente og en god måde at skabe plads i højden på.

  SvarSlet
 24. Ja og billigt jeg har jo kigget efter sådan en stige længe!

  SvarSlet
 25. Hvor ser der dejligt og hyggeligt ud i din efterårshave ;-) Det er jo bare smart med den pelargoniastige! Jeg har en gymnastikribbe til hemsen som sjældent bliver brugt i hobbyrummet, og der har jeg tænkt på at hægte mine potter i etager.
  Godt og flot med det nedsatte flethegn ;)
  God søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en fantastisk idé med den ribbe! Ikea har sådan nogle små potter med hul i, som man kan hænge i en krog, det var måske noget? Det kan virkelig hænge mange på sådan en ribbe!

   Slet
  2. Ja, Bente, netop, og tak - er også lun på aluminiumsreolen de har, så nu er der ved at være grobund for et besøg i Ikea ;-)

   Slet
 26. Netop sådan en stige har jeg ledt efter, men hver gang jeg har fundet den har den ligget fra 600 - 900 kr. Så derfor går jeg stadigvæk og kikker efter sådan en. Den skaber hygge! Tak for kikket - god søndag

  Maria

  Den eksperimenterende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria ...... jeg har nøjagtig som dig søgt og fundet for dyrt, men fordi Susanne ledte efter en løsning til hendes pelargonieproblem, gik jeg på gul og gratis og det var der igennem, jeg fandt stigen! Det blev så til mig, da Susanne jo bor i Jylland og stigen var til salg i Holte!

   Slet
 27. Nøj hvor er din plantestige bare skøn! Og sikke dejlig en samling din havestue kan byde på...
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har jo sagt, at du bare kan komme forbi, når din vej går mod Bagsværd alligevel. Jeg ved jo
   ikke, hvad din samling indeholder, men jeg har nok et og andet der kan friste! :0)
   (sidder lige og bruger klik-fingeren!)

   Slet
 28. Hvor blev det en flot stige, det var et kup:o)
  Det giver noget ro i billedet at få roderiet gemt bag et hegn for rod kan vi jo ikke komme udenom, når der skal plantes pottes sås og gøres ved og det blev en pæn løsning. Pilehegn er så flot, men det holder desværre ikke så mange år, men lykkeligvis er det ikke voldsomt dyrt.
  Det ser ud til at du er vinterklar i haven?

  SvarSlet
 29. Ja det var et kup....har længe været på jagt og fandt en før denne, og for en meget brugt stige over 1000,-- der bliver jeg for nærrig.
  Jeg kan altså ikke have, at det roder for mit øje fanges hele tiden af det, så derfor pileflettet. Det holder jeg så meget af.
  Ja nu er jeg ved at være vinterklar.... jeg har lige fået en pakke hjem fra Lønbæk Planteskole, så jeg har fået plantet det sidste for i år i går.
  Tak forøvrigt for Amys Blomster, jeg sad ved frisøren inde ved siden af og læste din besked, så da jeg var færdig, hoppede jeg lige der ind og fik en kolibri amaryllis til min datter. Det var en af de sidste, så jeg må op forbi og spørge i næste uge igen, når jeg selv skal have.

  SvarSlet
 30. Hvor ser der hyggeligt ud i din have.

  Hold da op - du var da heldig med den stige! De plejer at være meget dyre i livsstilsbutikker ;-) Jeg handler selv meget i Gul og Gratis, og man kan virkelig finde gode ting deri.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 31. Tak for kikket Bente, det ser hyggeligt ud hos dig som du siger ro for øjet er en god ting at have.
  hilsen Grethe ;-).

  SvarSlet
 32. Hej Grethe og velkommen - jo du kender det selv, kan jeg se på din blog, hvor der altid er fint og pyntet - jeg bliver forvirret når det roder for meget, så det er nødvendigt for mig.

  SvarSlet