Sider

onsdag den 19. juni 2013

Juni haven

Her er lidt men godt fra haven, som den ser ud lige nu.
I går var det et forrygende vejr, og i formiddags ligeså, men
nu trækker det sammen og buldrer lystigt, så mon ikke vi
få regn lige om lidt....?

Forskellige allium 

Sommerfugleblomst og akelejer bla...

Fjerbusk og hortensia rød troldhassel

Weigela variegata og Pæon white wings næsten udsprunget

Klatrehortensia i baggrunden og springvandsbedet som forgrund


Mørk hyld med hele 3 blomsterklaser i år!Kornel China girl


Især denne Geranium er velbesøgt af honningbier...


28 kommentarer:

 1. Sikke en flot pelargonieudstilling, du har øverst på siden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Jette…ja jeg har skam mange flere, men da jeg er pelargonie-samler er det jo fint at vise et udsnit af hvad jeg har.

   Slet
 2. Hej Bente
  Skønne og stemnings fyldte billeder fra din juni have ,o)
  Jeg er helt vild med din mørke hyld og kornel. Det er et rigtigt fint springvandsbed i har og perfekt med klatrehortensia i baggrunden.
  Her har vi en blanding af sol og regn og det er rigtigt lummert ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen især i år er klatrehortensierne også helt overdådige. Hylden fik jeg til min fødselsdag i juli sidste år, så den er jeg da fuld af forventning over.

   Slet
 3. Hej Bente.Dejlige billeder fra din skønne have.Er også vild med den mørke hyld og kornel.
  Vi har været på familie besøg i Humlebæk idag.Kørte hjemmefra i solskin og vendte hjem i regn.Og vi må da snart finde en dag til Botanisk Have.Har du set mit indlæg om min køkkenhave?
  Smuk geranium du viser.God aften knus Jette

  SvarSlet
 4. Hej Jette.
  Nej jeg har ikke set dit indlæg, men det vil jeg gøre. Ja i denne uge er det ikke muligt, så skal det enten være i næste uge eller når du har været på Samsø. Torsdag passer mig bedst pt. Jeg har mange forskellige geranier, så du skal ikke mangle nogen …du kan få stiklinger af mig!
  Knus

  SvarSlet
 5. Dejligt:-) Det mørke løv giver det grønne noget helt specielt og er især smukt sammen med fjerbusken. Jeg fatter ikke at vi er så langt i juni, jeg kan gå helt i panik ved tanken om hvor stærkt det går.
  Din China Girl er simpelthen skøn, varede det mange år før den begyndte at blomstre?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går stærkt men nu ingen panik, Lisbeth. Min China Girl er købt hos Aldershvile og var lidt pebret for den var pænt høj ca 120 cm men den kvitterede ved at blomstre første år, og der kommer flere år efter år. I dag er det et lille træ på ca 2,5 m.... Den er bare så fin. Så den er jeg glad for:0)

   Slet
 6. Skønne juni billeder fra di n have. Der er bare så skønt og frodigt lige nu derude.

  Jeg anede ikke at der også fandtes en rød troldhassel, den er da bare skøn. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow Jow den findes skam i rød også …vi har jo egern i haven og om nogle år, vil den bære nødder. De skal forkæles de kære kræ!

   Slet
 7. Godt at se lidt fra din have Bente, min røde hyld blomstrer ikke endnu, så du er nok lige så langt fremme, som Jette er i sin have.
  Du har mange smukke blomster i din have nu.
  Jeg har det som Lisbeth, det går så stærkt, nu er det snart Sct. Hans,så går det den anden vej igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har fået meget vand i år, det er måske årsagen. Jeg har ingen roser i blomst endnu! Jeg har også kun fem stk. Jeg tænker at vi får en dejlig lang og varm sommer helt til og med september…så der er længe til efterår!!

   Slet
 8. Hej Bente. Hvor ser det hele godt ud - meget frodigt. Jeg er imponeret over din klatrehortensia. Den er sørme godt nok stor. Hvad er det for et træ, du har i krukken, det ligner et oliventræ?
  Hvor ser det dog bare godt ud.

  SvarSlet
 9. Ja du har ret Birgitte det er et oliventræ, det så lidt sølle ud i foråret, men det vender stærkt tilbage hvert år når det kommer udenfor! Klatrehortensiaen er også blevet stor i år.

  SvarSlet
 10. Dejlige billeder. Jeg håber haven holdt til regnen. Det er godt med vand, men synd når det tager alle de fine kronblade med i farten.
  Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Den holdt! Det hele strutter af liv lige nu…har lige været på min morgenrunde, og alt er friskt og sprødt HMMM lækker sommermorgen;0)))Stor smiler

   Slet
 11. Dejlige billeder fra en dejlig tid. Midsommerdage og især morgener er af den gode slags. Elsker også mine morgenrunderinger - der kan tage rigtig lang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig…jeg gik rundt på bare tæer i det fugtige græs, så da jeg fik morgenmad tog jeg fodbad samtidig!

   Slet
 12. Din klatrehortensia er imponerende som den står der med alle blomsterne. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg de første 10-15 år af mit haveliv ikke fik øje på den, for nu er den slet ikke til at undvære.

  Sommerfuglblomsten er bare så flot, men hvor er den svær at fotografere, så den kommer til sin ret.

  SvarSlet
 13. Du har ret i begge dele Ulla…sommerfugleblomsten er ikke helt udsprunget endnu, så jeg må prøve igen senere;0)

  SvarSlet
 14. Dejlige billeder fra din smukke have.
  Jeg kan vældig godt li` springvandsbedet.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Aase
   Ja nu er jeg snart dér, hvor jeg skal skrue planterne ned.
   God dag

   Slet
 15. Fine billeder af en frodig have.
  Jeg får lyst til at fortælle at jeg også har en Weigela variegata. Jeg har selv stiklingeformeret den for 4 år siden. Den er pt. en lille fin busk med smukke hvid-rosa blomster. Det er en speciel fornemmelse når sådanne eksperimenter lykkes :O)

  SvarSlet
 16. Hej Susanne
  Jeg har faktisk også prøvet at få den til at sætte rødder, men jeg sendte den til en haveblogger og ved ikke om den er overlevet. Men når den er afblomstret vil jeg forsøge igen. Det er ret sjovt når det lykkes, det er jeg enig i!

  SvarSlet
 17. Jamen, er det ikke bare en dejlig tid!?! Skøn fjerbusk. Sådan en havde jeg da vi boede i Lyngby. Jeg savner den, så jeg må vist snart en tur på planteskolen (igen!)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil gerne forsøge at grave en bid fri til dig, hvis det har interesse? Denne her er fra min datters lille bitte have, og har såmænd ikke været hos mig mere end et par år. Du bor jo ikke så langt fra mig, og skulle du komme til Lyngby er du velkommen til at kigge forbi. Min mail er: bente@benjo.dk

   Slet
 18. Hej
  Må jeg spørge dig om noget ang. Din stikkelsbærkiwi. Jeg har plantet stikkelsesbærkiwi op af et lamelhegn. Har planten brug for ekstra støtte og i så fald hvad, eller kan den selv klatre op af hegnet? Hvor hurtigt voksede din plante?

  Vh Karin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karin - Jeg har min voksende op af en obelisk - og jeg er simpelthen nødt til at klippe den tilbage flere gange årligt. Når den først får fat, så vokser den uhæmmet meget. I Frederiksberg Have har de et eksemplar, der vokser hen over en bred gang hvor 2 mennesker rigeligt kan gå og den dækker hele arealet dvs. fra højre og henover en bue og ned i venstre side. Den finder hurtigt ud af at sno sig rundt om noget. Sidste år fik jeg frugter fra den, dog ikke så mange.

   Slet