Sider

tirsdag den 28. maj 2013

Maj måneds blomstring.......

Maj måned er ved at rinde ud, så det er på tide,
med lidt billeder fra haven.


Her foldblad og akeleje


Lyserøde skovjordbær, erodium og senere
lavendler. På stativet forrest er der altid lathyrusHer er så den søde portulak fra HøneballehavenHer Stairways to Heaven der sådan ca passer sammen i 
farve med lilla akeleje, tulipaner og allium


Blåbærbedet med bunddække af tyttebær og skovmærke bla.Op mod forsythiaen har jeg valgt planter med gule 
tegninger, som benved og porcelænsblomst

Krybende læbeløs forglemmigej og fodblad 

Ud mod vejen

Langs hækken er der sat geranium for at mindske
skvalderkålen. I zinkbaljen 2 slags Allåkerbær

Denne akeleje er fra Susannes Blomstercafé
Chokolate soldier


Så fik jeg endelig min vask op.
Hanen er en gave til min mand fra min bror.27 kommentarer:

 1. Kære Bente,
  Hvor er der dejligt i din have nu, og hvor er det dejligt du er tilbage på bloggen. Man kan næsten høre hvordan det knager i alle knopperne, der er lige ved at springe ud. Super skøn vask, den måtte også gerne bo hos mig :)
  Kram Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle …jeg har nu været her hele tiden. Vil bare ikke bruge tiden til blogindlæg, for riden løber når nan sidder dér foran skærmen!! Jeg er også glad for vasken. Nu skal jeg så finde en gl sæbeskål eller lign…jeg har godt nok mange havehandsker, men de er fine rene, det er mine hænder så til gengæld ikke!

   Slet
 2. Der ser dejligt ud i din have, maj er jo en af de skønneste måneder. Jeg kan rigtigt godt lide træerne på billede 3, de passer perfekt ind i helheden. Sjovt gensyn med Portulakken, jeg satte min i det nye rhodo-bed og den er også kommet fint.
  Chokolate Soldier er der mange, der skriver rosende om, den er også meget fin.

  God onsdag til dig :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for mine gamle æbletræer…de var så smukke i starten af maj. Den akeleje lignede anemoner på bladene, jeg havde da helt glemt den lille fine akeleje. ;0)

   Slet
 3. Hvor ser din have frisk og indbydende ud. Vasken er super - du har også det perfekte sted at placere den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rosen Marie. Vasken har jeg haft i adskillige år, men manglede den rigtige hane. Så da John fik den i gave, var det helt perfekt. Som en krølle på historien er hanen købt i Toscana, hvor min bror var på en tur med bil og motorcykel... en italiensk en af slagsen, forstås!

   Slet
 4. Tiden går så hurtigt, men heldigvis fik vi endelig hul på foråret. Det ser dejligt ud i din maj have, det er så flot med belægningen i stierne. Jeg har læst om portulakken fra Høneballehaven og den er virkelig yndig:-)
  Vasken er helt skøn og så er det praktiskt med en vask i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja en vask er uundværlig i haven....og portulakken kan hentes som aflægger, du ved hvor, Lisbeth.

   Slet
 5. Det ser dejligt ud i din have, med blomster, smukke træer og en flot belægning. Jeg er altså helt vild med den fine nye havevask! Sådan en må bare være lykken at have! :-)
  Jeg nyder når min vandopsamler er fyldt, for så er det hele meget lettere, ellers er det den lange tur gennem huset for at vande!
  Ønsker dig en fortsat dejlig dag!
  Kh Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nu også to vintønder til regnvand. Men det går ikke til at drikke og vaske hænder i! Men fuglene og naboernes katte er vild med regnvandet!

   Slet
 6. Hej Bente.
  Hvor er der flot i din have. Sidste år fik jeg en potulak fra Tante Grøn, i år har den fået en masse små børn, der er fordelt rundt i mine bede. God som bunddækkeplante. Smuk vask og hane .
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe
   Jeg er også så glad for portulakken. Den er nemlig fin som bunddække....og breder sig stille og roligt, sådan et et adstadig tempo.....passer lige til mig!

   Slet
 7. Hej Bente.Skønne billeder fra din dejlige have.Nu kan jeg jo rigtig nyde den....det var jo lidt koldt da jeg besøgte dig i april.
  Og sikken en smuk vask og hane.Er kun lidt misundelig.
  Glæder mig meget til dit besøg i morgen God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er det ren nydelse.......men det har nu heller ikke været udevejr i dag! Vi har da fået meget regn. Nu skinner solen godt nok, men det blæser meget.
   Jeg glæder mig også kan du tror.....og jeg har fundet noget spiseligt til din have!

   Slet
 8. Hej Bente
  Det ser også fint ud i din have, flot stensti og den fine nye vask, hvor er den flot. Du skrev til mig om noget andet der skulle væk, hvis du skulle have mere nyt. Her er jeg så hård, forsythiaen kunne jeg godt undvære, hvis jeg ikke havde meget plads i min have, men sådan er vi jo forskellige :)

  SvarSlet
 9. Skønt at gense din have, Bente, jeg gik såmend og tænkte på både dig og den forleden.
  Og tillykke med den fine løvevandhane, den sidder så fint der! Tilføjer karakter og endnu mere charme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne.....ja jeg sender også tanker afsted til dig, når jeg tager af Bagsværd til. (Det lyder jo flot, vi bor nærmest en spytklat fra hinanden). Dér bor min bror, og jeg passer blomster for ham pt. Det er nu et nemt job, for det har regnet meget af den tid, har har været på ferie.
   Vandhanden er købt i Italien af selvsamme brormand.....så ham er jeg glad for!

   Slet
 10. Forresten, tillykke med bloggeres nye design. Det er rigtigt stilfuldt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rosen....jeg er jo pelargoniesamler, så hvorfor ikke vise bare et lille udsnit, var tanken!!

   Slet
 11. Der var lige et par gode ideer til pantesammensætninger..... dem gemmer jeg lige i baghovedet (eller hvor det nu er) - til senere brug :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ja det kender jeg godt Sussi....det med hvor det nu lagrer sig. Især når jeg står og kigger på en plante og udmærket ved, hvad bæstet hedder, og så ikke kan finde navnet f.eks!

   Slet
 12. Dejlig tur rundt i din frodige have. Vasken er så fin, den bliver du rigtig glad for, er jeg sikker på. Den chokolade akeleje er da for lækker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vasken bliver allerede brugt flittigt.....jeg håber også at chokoladen breder sig, så jeg kan forære blomsterbørn væk. For den er meget særpræget.

   Slet
 13. Kan godt forstå, at du hellere vil ud i din dejlige have end at sidde bag skærmen, og så længe vi bare alligevel får billederne at se, så går det nok :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og det er mit problem, for jeg får ikke altid taget billeder. Når jeg står der med begge hænder begravet i jorden og igen har glemt havehandskerne, så springer jeg desværre over at få taget billeder, men lidt bliver det da alligevel til. Dejligt med sympati. Tak Ulla!

   Slet
 14. Hej Bente
  Sikke et dejligt maj indlæg, fra din stemningsfyldte have, jeg er helt vild med alle de flotte belægninger, de giver haven karakter ,o)
  Vasken er skøn, med den nye Italienske hane, De fine portolakker fra Høneballehaven optræder i flere indlæg i disse dage, de er jo små berømtheder ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi
   Ja det er om at skynde sig, for det går stærkt i disse dage. Jeg er også vild med vasken og hanen. Portulakker er så søde og jeg har set dem rundt omkring på bloggene.

   Slet