Sider

onsdag den 13. juni 2012

Junihaven.......

Lidt billeder fra haven, som den tar' sig ud her midt i juni:

En tønde med pelargonier

En bænk med pelargonier....

Flere med P....
Igen med P ...Pæon denne gang.

Kinesisk kornel, der er mange blomster på i år!

Løvefod med knopurt i baggrunden

Klokkebusk også i år med mange blomster

Hesteskoen beklædt med geranier

...og på den anden side geranier i en anden farve....Rose Claire

Krydderurter i potte...så de slimede ikke kan nå dem!
Nyt projekt.....højbed til salat og andet, så jeg slipper for at dele
min salat og andet med....de slimede!

43 kommentarer:

 1. God idé med højbed, det er ikke godt med salat, der har været snegle i. Jeg kender en som fik diaré af at spise salat, sneglene havde været i.
  Og så er dine pæoner foran, mine blomstrer ikke endnu.
  Dine er smukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ville slet ikke sætte tænderne i salat delt med snegle! Iflg. min yngste datter er de fyldt med colibakterier, så nok derfor fin din bekendte diaré. Det er min anden pæon der blomstrer - de mørkerøde er færdige - men der kommer flere!

   Slet
  2. Jeg kom lige til at se din kornel igen, den er jo som et træ, min er mere buskformet. Man ser blomsterne bedre i din.

   Slet
  3. Jeg sender dig et billede med mig ved siden af, så du kan se hvor høj den er. Jeg er 1,67...

   Slet
 2. Hvor er den Kinesiske kornel dog smuk, hvor gammel er den, kan du huske det? Den er da helt fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er fantastisk i år - den er ca. 5 år - og det eksemplar jeg købte var 2 meter højt. Jeg er også helt overvældet over SÅ mange blomster den giver i år.

   Slet
 3. Skønne stemningsbilleder fra din juni have. Det er helt tydeligt at alt er længere fremme over hos jer end her i det vestjyske, lagde især mærke til pæonen og dine klokkeranker, hold da op de har travlt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ja men dine klatrehortensiaer er længere fremme end mine - jeg fik taget et billede, men det var så overbelyst, så det var svært at se.
   Den hvide pæon er tudsegammel, måske derfor er den sprunget tidligt ud. Mine lyserøde pæoner er i knop, men slet ikke, så man kan se farven endnu, så det varierer også her.

   Slet
 4. Hvor er du bare heldig at din kornel "blomstre".
  Jeg har haft min i 3 år nu, men intet er sket.
  Hvor længe måtte du vente?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har haft den i ca. 5 år - men jeg købte en pæn velvoksen en, så den blomstrede allerede sammen år, men slet ikke som nu.

   Slet
 5. Kære Bente. Sikke skønne juni billeder af din have. Den Kornel er jeg vild med. Her er pæonerne heller ikke sprunget ud endnu, men det varer ikke længe.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen den er også meget flot i år. Det er første år den er så fyldt med blomster...den er sjov, fordi den starter med at få små grønne blomster - og efterhånden som de vokser og bliver større, så går de mere og mere over i idet hvide! Den kan jeg godt anbefale.

   Slet
 6. Jeg er da også pjattet med den kinesiske kornel - spændende plante! Din løvefod er vel nok stor og flot, du kan sagtens :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla - ja den er spændende og meget flot i år. Løvefoden er jeg begyndt at dele ud af, for den er bredt sig lige vel rigeligt, så kommer tid Ulla!

   Slet
 7. Dejlige billeder Bente, mine pæoner er ikke sprunget ud endnu, men de står med store knopper så jeg venter i spænding.

  God idé med højbedet, det er simpelthen for ulækkert med alle de slimede bæster.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nr. 2 farve pæon, der er sprunget ud nu. Men det er de to gamle, som er over 20 år, for de nye er liiige begyndt at komme med knop, og jeg tror (uden at vide det med sikkerhed) at jo ældre jo hurtigere udspring.
   Højebedet er desværre en nødvendighed - jeg kan bare ikke dele min salat med de slimede....bare tanken Bvdr...

   Slet
 8. Hej Bente. Det var nogle utroligt flotte billeder. Jeg kan rigtig godt lide det med pelargonierne på tønden. Jeg tror, jeg vil gøre det samme her. Alle billederne med pelargonierne kunne jeg især godt lide, det er meget smukt arrangeret. Jeg håber du får succes med højbedene og bliver fri for de slimede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte - jae og nu er du jo slet ikke farvet af, at det er pelargonier, der er på billederne, vel?
   Jeg ved jeg får succes, for vi sætter sneglespærre hele vejen rundt i kanten!

   Slet
 9. Smukke billeder fra din have.Vi har ikke dræbersnegle, så jeg har så svært ved at forestille mig, hvor generende de er. Går du også en runde og dræber dræbersnegle hver aften, som jeg har hørt andre gøre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie - Så skynd dig at sige tak, for jeg kan godt sige dig, at de ikke er spor lækre. Jeg gik en runde før i tiden, men efterhånden har jeg fået så godt fat, og udryddet ret mange af dem. Nu ved jeg, hvor de nogenlunde gemmer sig, og har lært af Anne Marie fra Lønbæk Planteskole, at man skal servere agurkeskiver med gift på, da det kun er de nøgne (snegle forstås), der spiser giften. Men jeg finder dem stadigvæk på fugtige steder.

   Slet
 10. Hej Bente,
  Hvor ser din have dejlig ud. Jeg har også lige lavet et højbed som dit og har endnu ikke haft besøg af sneglene oppe i bedet og jeg har MANGE snegle i min fugtige have. Er helt forelsket i din tykke høne ved bænken ;o)

  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle
   Meningen er, at vi vil sætte en zinkkant på hele vejen rundt, så de ikke kan kommer over sneglespærren. Jeg har nemlig ikke de sidste par år haft salat af egen avl, fordi den bliver spist af de bæster - men du kender det sikkert, når du også har måttet lave højbed, tænker jeg. Den tykke høne købte jeg i et outlet i Allerød.

   Slet
  2. Om jeg kender til snegle! Min have er meget fugtig og dermed et veritabelt snegleparadis - øv! Jeg går tur i haven hver aften og "dekapiterer" de små slimede bæster med en skarpsleben børnespade - et meget effektivt våben, omend en smule tidskrævende...

   Slet
  3. Ja sådan var det også hos mig sidste år, da vi fik så meget nedbør. Jeg var på »jagt« hver aften i skumringen, for så myldrede de frem. Men nu har jeg via ølfælder og sneglekorn fået dem reduceret ret meget.
   Sidste råd jeg har fået, er at komme sneglekorn på en agurkskive - og putte den ind under blade eller grene, og dagen efter er både korn og agurker væk...det er jeg i skrivende stund i gang med, og jeg tror på, at det hjælper, for dagen efter er agurken væk! Jeg bruger eller ikke gift normalt, men i det her tilfælde, er jeg kold som jordbæris...for de er altså for ulækre. Iflg. Anne Marie fra Lønbæk Planteskole er det kun de nøgne snegle, der spiser kornene.

   Slet
  4. Jeg har også kastet mig over kornene i år og det ser ud til at have effekt. Da jeg kom hjem fra Sverige søndag aften var min lupin klistret ind i mindst 20 snegle. Klippede dem resolut over med rosensaksen og hældte korn unde plantet og siden har der faktisk ikke siddet nogen på planten. Husker ikke hvad kornene hedder, købte dem i Sverige og de skulle ikke være giftige for hverken dyr eller mennesker. Men jeg vil da fluks gøre dig agurke tricket efter i morgen, jeg er nemlig også kold som jordbær is overfor de møgdyr. Normalt er kemi også bandlyst i min have ;o) God jagt!

   Slet
 11. Hej Bente.dejlige billeder fra din have.smart ide med højbed til salaten.har det også selv,og jeg har aldrig nogle snegle.kan også godt lide din store klynge af de blå storkenæb.K/H Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - ja, det er simpelthen nødvendigt, for jeg vil ikke dele min salat med de ækle snegle. Ja jeg nyder også synet af de blå lige nu...

   Slet
 12. Hej Bente.
  Hvor ser det dejligt ud i din juni-have. Vi har endnu ikke dræbersnegle men de er tæt på :(.

  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Margrethe
   Jeg håber ikke for jer, at I så får dem - for de er ALT ædende....

   Slet
 13. Hvor ser det godt ud med alle dine pelargonier.
  Tønden måtte gerne stå i min have. Fin gl. kaffekande.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aase - ja tønden fik jo slået bunden ud, fordi jeg ikke fik den tømt i tide inden frosten - så jeg har indkøbt nye til vand.
   Men den har jo lige præcis den patina, jeg godt kan lide ... kaffekanden er købt på loppemarked..

   Slet
 14. Dejlige Sommer - øh jeg mener Juni - billeder.....
  Fin måde at lave matematik på(tavle ved tønden....) Må da helt sikkert være fremmende for indlæringen med alt det grønne omkring sig ;O)
  Angående de slimede - Vinbjergsnegle æder Dræbersnegleæg og jeg har læst herinde, at Dræberne ikke kan lide hvidløg, så man skal sætte hvidløg rundt om de planter man ønsker at spare.... Det hjælper dog nok kun, hvis man først bruger en sommer på at gå på dræberrunde hver aften - ligesom sine naboer...
  God weekend;O)

  SvarSlet
 15. Ideen til tavlen har jeg tyvstjålet fra http://haverummet.blogspot.dk/! Mine børnebørn elsker den!
  Jeg har også gang i hvidløgstricket - altså alt er sat i spil, for det er bare så ærgerligt, når man ikke kan have sine
  planter i fred. Alt den tid man bruger på at frembringe dem, og så er det hele bare spist på en nat! Det er altså surt.
  Men nu er der dømt krig mod de nøgne, slimede bæster! (Jeg tror desværre jeg er den eneste på vejen, der er på dræberrundfart!)

  SvarSlet
 16. Hej Bente.
  Dejlige billeder du viser os der. Tør slet ikke starte på de pelargonier. Tror det ku udvikle sig til en hel samlermani, og når de så skal ind om vinteren, det gider jeg ikke bøvle med...

  Men den kinesiske kornel. Se det var en hel anden snak ;)) Min kæreste er begyndt at samle på magnolier og tulipantræer. Der er dæleme også mange flotte.

  Ha en dejlig søndag og hils din søde mand ;))

  KH Lena

  SvarSlet
 17. Hej Lena
  Ja du skal passe på med at starte på pelargonier, hvis ikke du har et sted til opbevaring. For de overlever absolut ikke vinteren!
  Til gengæld vil jeg varmt anbefale den kinesiske kornel. Jeg synes bare, at den bliver smukkere og smukkere og efter en god regn i går aftes - så er den bare SÅ smuk.
  Tulipantræer er jo også en hel videnskab - jeg bare en, nemlig stjernemagnoliaen. Men den er jeg også glad for.
  Skulle hilse tilbage fra John - han har lige lavet et højbed til mig, skønt med en håndværker!

  SvarSlet
 18. Kære Bente
  Hvor ser det dejligt ud i din junihave - den blå farve er så skøn sammen med det grønne løv. Kornellen er bare skøn.
  Jeg vil spørge om du vil med til åben have hos Kreakrampen på søndag d. 24/6 om formiddagen(hun deltager de næste 2 weekender i havefestival)- jeg har plads i bilen og synes at det ville være hyggeligt med selskab:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Lisbeth
   Jeg blir' så glad for at du tænker på mig! Desværre er jeg nødt til at melde fra - dagen før, altså Sct. Hansaften har vi nemlig overnattende gæster, og selvom jeg meget gerne ville med dig, så kan jeg jo ikke så godt smide mine gæster på porten for at tage til åben have. Men 1000 tak for tilbudet, det passer desværre bare ikke denne week-end.

   Slet
  2. Nej de vil nok synes at du er lidt ugæstfri og det er nu også hyggeligt med en morgen sammen med sine gæster. God fornøjelse og god Sct. Hans.
   Jeg har Geranium Phaeum til dig, men min juni har været så spækket med arrangementer både privat og arbejsdmæssigt at jeg ikke har nået forbi dig med dem. Måske får du tid til at kikke forbi mig til åben have d. sidste weekend i juni - ellers kommer jeg efter min åbne have weekend:)
   Ses:-)

   Slet
  3. Ja og det sammer er min junikalender også. Så jeg kommer desværre ikke til din åben have heller - skal på en mini tur til Sverige - men jeg ville jo mægtig gerne se din have, så måske en anden gang - og du er så velkommen til at kigge forbi her på Møllevænget, ved du!
   God Sct Hansaften til dig også..

   Slet
 19. Ja, det er da en fantastisk flot juni-have du har!!! Så frodig og smuk...og hvor er det flot med det bjerg af blå geranier - hvor stor er din have?

  SvarSlet
 20. Ja lige nu er der gang i blomstervældet. Bjerget vokser på det, vi kalder »Hesteskoen« og geranier er jo fantastiske til at lukke for alt andet ukrudt! Haven er på 850 m2 - så stor er den ikke.

  SvarSlet
 21. Det er den dejligste have og meget hyggelig! Hvor er de flotte, de store garanier, og skønne opstillinger og potter med pelargonier.
  Du må have det vidunderligt i din midsommer have:-))

  SvarSlet
 22. Tak for de rosende ord - og ja geranier er jo gode mode skvalderkål bl.a.!
  Tak for din hilsen og en god Sct. Hansaften til dig....:0)

  SvarSlet