Sider

torsdag den 12. juli 2012

Fru Friis' vidunderblomst??

Ja så vil jeg lige vise jer min fine vidunderblomst.
De rigtige blomstrer ikke endnu - men den falske
gør..... OG så er den lilla! Hi hi...

Men den er da fin og så klatrer den!

Så kom den cremefarvede rose også i udbrud -
Her i haven ser det ud til, at de godt kan
lide regnen... den strutter af sundhed.


En rose mere på den 2. rosenbue - små roser i en farve der vil ses.


Denne Blåhat/Knautia macedonia Thunder and Lightning
har jeg købt hos Blomsten & Krukken
fandt jeg ud af, takket være hjælp fra Susanne Irming fra


Zebragræs og yuccapalme med 2 blomster


Kaprifolie japonica - igen med brogede blade


Lathyrus


Stikkelsbærkiwi...den fylder godt i landskabet nu


Så vil jeg slutte med stammen af et af havens gamle 
æbletræer, synes den er smuk
21 kommentarer:

 1. Hej Bente
  Dejlige billeder og ja sikke en smuk stamme. Elsker træer. Imponerende med den stikkelsbærkiwi, den ser rigtig spændende ud. Anede ikke der var noget der hed det.. Dejligt med alle disse blogs. Man lærer så meget hele tiden.
  Den der cremefarvede rose er da bare for smuk..
  Knus Lena

  SvarSlet
  Svar
  1. Stikkelsbærkiwien er god til en portal den lille obelisk den står på er SLET ikke stor nok. Sidste år kom der et par bær og den er helt fri for lus og snegle! Den cremefarvede er min absolut yndlingsrose!

   Slet
 2. Den er rigtig flot den vidunderblomst, sådan lidt batik- farvet. Og kaprifoliens blade og sarte gule blomst, kunne godt friste mig, da jeg ikke har kaprifolie i haven, og jo også skal have en bue eller pergola på et tidspunkt. Den ryger på listen!

  Dine julibilleder er også vidunderlige :-) Mariehønsebo er da det jeg lige mangler! - er der mange i den, tror du?
  Jeg så pindsvin i min have igen til morgen, og takkede guderne - så kan de lære det, de slimede snegle!!
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kaprifolien dufter også, så den vil jeg strækt anbefale! Har set mariehøns i den, men der er hø i midten, så jeg kan ikke se igennem hullerne. Pindsvin har vi ikke, men det skal ikke afholde mig fra at invitere med en bolig!

   Slet
 3. dejlige og afslappede billeder, tak for kikket...

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Tim - ja øl kunne jeg ikke diske op med men fru Friis' »vidunderblomst«!

   Slet
 4. HA-HA-HA.... Ja, du har jo sagt det før, men troede jeg på dig!! Selvfølgelig kunne jeg da ikke tage fejl af frøene fra Vidunderblomst og Pragtsnerlen!!! - Og det kunne jeg så! Den blå (lilla) pragtsnerle havde jeg ganske rigtigt i drivhuset sidste år til stor glæde, men i år har jeg ingen... Nu ved jeg så at det er fordi den er flyttet til Gladsaxe. Sorry Bente, håber I bliver gode venner alligevel ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåe så kan du selv se, at jeg ikke var helt tovlig! Men jeg fik Lisbeth fra Høneballe til at sende et billede af hendes vidunderblomst, så jeg kunne se, hvordan den skulle se ud!
   Men det jeg har fået er jo tæt på et helt kinderæg......så jeg klager bestemt ikke. Den er iøvrigt smuk den snerle!
   Så skal jeg måske tage frø til dig af snerlen? Jeg har tænkt, at du ihvertfald skal have frø af min brogetbladet judaspenge, da jeg ved du er glad for de brogede!
   Jeg elsker lilla, så det var måske derfor jeg skulle have snerlen!

   Slet
  2. Jeg er lidt bange for at få judaspenge ind i haven, breder de sig ikke kraftigt?? Har jo kun en lille have... - men en stikling af den brogede kaprifolie gør mig helt blød i knæene... ;o) Måske hvis vi render sammen til et eller andet arrangement??
   Men heldigt var det altså at pragtsnerlen var lilla ;o)))

   Slet
  3. Nej judaspenge er nemme at styre, og er lidt lige som melder at hive op...meget nemt. Den brogede har jeg købt i dyre domme og har kun denne ene, så den bliver passet og plejet efter alle kunstens regler! Jeg har før lavet stiklinger af den brogede kaprifolie japonica, så jeg går fluks i gang og laver en til dig.... og havde det været en af de mange uvelkomne hvide jeg har i haven, var den røget ud!

   Slet
 5. Hvor har du dog mange smukke blomster.
  Vi er helt enige. Jeg synes også godt om billedet af stammen af dit gamle æbletræ.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja begge mine piger har brugt træerne i haven til at klatre i....nu er det så mine børnebørn der kravler rundt i dem! Selvtak og i lige måde.

   Slet
 6. Jeg kender kun den falske og holder meget af den. Hvad er smukkest, rosen eller æbletræet? Et helt umuligt spørgsmål at besvare.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Marie ...... to meget forskellige ting, men smukke hver for sig!

   Slet
 7. Stammen på æbletræet er i hvert fald smuk, ja og det er rosen også. Jeg skal love for at der er gang i stikkelsbærkiwien. Min kiwi er let og fin i forhold til din, den snor sig smukt op ad pinden der er bundet til den, og den har de smukkeste blade.
  Så din plante blev til en snerle, ja sådan kan det gå ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så-så fru Høneballe, nu ikke træde i det vel.... ;o)))

   Slet
  2. Ja den kiwi vokser mens man kigger på den. Overvejer stærkt at flytte den, men så igen hvorhen?
   Ret skal være ret, jeg har jo også fået den alm. vidunderblomst, men den blomstrer ikke endnu.

   Slet
 8. Hej Bente. Sikke nogle skønne planter og jeg synes også æbletræets stamme er smuk. Spændende om du får mange kiwi på dit træ. Pas på med snerlen, så den ikke gror udover det hele!

  SvarSlet
 9. Nej mange får jeg nok ikke, sidste år gav den to. Det er ikke kiwi men stikkelsbærkiwi, den smager lidt sødt og er lidt større end en stikkelsbær.
  Den snerle overlever ikke vinteren, så det er ikke den jeg er bange for. Mere alle de alm. hvide jeg har rundt omkring i haven! UF.

  SvarSlet
 10. Snerler er også vidunderlige, synes jeg:)
  Jeg nuppede en stikling fra en gulbroget kaprifolie for et par år siden på en af sidevejene i nabolaget (det var ikke i nærheden af dig) sidenhen har jeg behandlet den rigtig dårligt, men i år er den plantet ud og nu hvor jeg ser at den får smukke lysegule blomster glæder jeg mig over "tyveriet".
  Din cremefarvede rose er meget smuk - lige til at spise;)

  SvarSlet
 11. Den gulbrogede er købt hos Aldershvile. Den kvitterede året efter med de smukkeste cremefarvede blomster (synes jeg de er). Så det har været et godt køb. Den hedder iøvrigt kaprifolie japonica. Rosen er jeg også vild med.

  SvarSlet