Sider

mandag den 1. april 2013

Påskeklokker fra SPIREN

Vi har været en tur igennem det sjællandske landskab og kørte en tur til 
Skælskør, for at indsnuse de skønne påskeklokker hos Marianne i gartneriet Spiren. 
Det var sjovt at se, at jo tættere på Vestsjælland vi kom, jo mere
forsvandt sneen. Ved Sorø var der ikke mere sne at se.
Solen skinnede fra en blå himmel, og foråret havde virkelig indfundet 
sig på Sydvestsjælland. 

Vi blev modtaget af Marianne glad og smilende som altid, 
»....og husk at der er kaffe og te på kanden og kage.«

Her er billeder fra Spiren:


Her var helleborus lukket inde sammen med
deres bestøvere....det summede lystigt.

Denne præstekrave kom med hjem....uh ha den er lækker!


Denne lækre chokoladekage, fik vi hos Spiren og
selvfølgelig lå opskriften der også!
Det var en dejlig afslutning på påskens dage!


41 kommentarer:

 1. Der ser rigtigt hyggeligt og fristende ud hos Spiren :) Og bagagerummet godt fyldt op med planter er slet ikke dårligt, den ene yndigere end den anden. Tak for turen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det er slet ikke som at være på Planteskole. Der er borde og stole og masser af bøger, at kigge på. Det er SÅ hyggeligt og hurtigt var der forsvundet tre timer. Vupti sådan!

   Slet
 2. Jeg har også en svaghed for præstekraver :) og du har da også ladet dig friste af andre gode sager, kan jeg se. Det er simpelthen så dejligt at besøge Spiren, snarere en udflugt end et planteskolebesøg.
  Har hun haft gang i salget her i denne kolde vinter? Det er jo ikke til at se, at der svinder i planterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det spurgte jeg ikke om Ulla, men der var velbesøgt, da vi var der! Jeg kunne købe hele butikken, der er bare sådan en dejlig stemning! Ja præstekraverne er bare så fine! Det er svært at stoppe igen!!

   Slet
 3. Det ser rigtig godt ud - kan godt forstå dit valg idag ang. køretur og så med den dejlig sol,nu går det kun fremad....kaffe og kage ikke dårligt..

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej kaffe og kage hører normalt ikke til på en Planteskole. Med denne er en ganske særlig en af slagsen! Det er svært at indfange stemningen på billeder, men der er rart!

   Slet
 4. Fine billeder fra Spiren, sjovt at se billedet af bestøverteltet. Det kan da ikke passe, du kun købte en, hvad med resten, viser du dem i morgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej nej jeg købte mere end en Lisbeth du kan se bilens bagagerum på det sidste billede. Jeg købte 5 forsk helleborus og to fritillaria, jeg ikke havde og en påskelilje, der er så fin, at den ligner græs. Helt uimodståelig! Endelig fik jeg en botanisk tulipan.... Så lidt kom der da med hjem!

   Slet
  2. Så er jeg mere rolig, ellers var jeg da bange for, at du var syg. Det ser lækkert ud, der kunne jeg også have brugt nogen timer og penge.

   Slet
 5. Hej Bente

  Det ser da rigtig spændende ud - Tak for rundvisningen!
  Godt at se hun også har så mange Fritillaria, og de lidt mere usædvanlige typer.

  Du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja af fritillaria fik jeg et par stykker, jeg ikke havde i forvejen! Det er en meget specialiceret Planteskole…et dejligt sted, som jeg anbefaler varmt! Det må du prøve Karsten!

   Slet
 6. Hej Bente.Sikke da en dejlig tur i det skønne vejr til Spiren.Og en dejlig blomst du er købt.Der ser rigtig hyggeligt ud dernede,og med kaffe og hjemmelavet kage er stedet vist et besøg værd.
  Godaften til dig knus Jette
  PS.ringer til dig imorgen

  SvarSlet
  Svar
  1. Een blomst?? Nej jeg havde fyldt bagagerummet Jette! Dér er det svært at begrænse sig!!

   Slet
 7. Kære Bente.
  Tak for turen til Spiren, jeg har endnu ikke været der, håber at det kommer.
  Det er da virkelig et dejligt sted.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan varmt anbefales! Marianne er bare sådan en sød og venlig nærmest værtinde, man føler sig som hjemme!

   Slet
 8. Suuuk.... det lykkedes vel engang! Forleden dag blev Søren Ryges udsendelse fra Spiren genudsendt, det så også herligt ud og Marianne ser så dejlig glad og positiv ud... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så den godt Jette! Ja det er altså et skønt sted. Marianne er bare så sød. Til et ungt par som ikke vidste, hvad de skulle gøre, sagde hun: »I tager en trillebør, og når I så har fundet det planter, I tror I vil have, så stiller I børen og så kan I altid gå rundt og bytte dem igen! « Det er jo så sandt, for man finder altid en, som liiiige er en tand bedre, smukkere, pænere eller hvad ved jeg. Jeg gjorde præcis det samme!

   Slet
 9. Det er ser rigtig dejligt ud! Jeg vil prøve at finde Søren Ryges udsendelse.
  Kh. Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en god idé, de ligger jo på DR1. Det er sådan et dejligt sted, som man bliver i godt humør af, at besøge!

   Slet
 10. Der har jeg aldrig været. Jeg vil prøve at starte med at finde Søren Ryges udsendelse. Tak for tip! Og til lykke med de nye planter ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har vogtet over dem i aftenens løb, for Marianne synes, at de skal blive udenfor, så de står ved min trappe og så må de ud i haven, når frosten er væk, og så må se dækkes af er tæppe om natten!! Det er et besværligt forår.:0))

   Slet
 11. Det, der falder mig mest i øjnene - udover den hyggelige atmosfære - er de spændende løgplanter, de også fører.

  SvarSlet
 12. Ja det er slaraffenland for en galanthussamler, bl.a. Og da jeg er vild med fritillaria og helleborus er det rent paradis for mig!! Det er et sted man skal unde sig selv, hvis man skal en tur over broen. Så er det jo tæt på!

  SvarSlet
 13. Der må jeg hen, når jeg kommer på de kanter, sikken stemning og skønne fristelser i overflod :) Glæder mig til du viser mere af de hjembragte skatte.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå skal jeg lave et indlæg om dem også?
   Det må jeg så få gjort…Spiren er et skønt sted, så afsti afsted med dig :0))

   Slet
 14. Tak for de dejlige billeder.
  Det ser ud til at være et spændende sted.
  Takker også for opskriften, som jeg har tilladt mig at gemme. Håber det er OK..???
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 15. Hej Aase
  Ja den lå frit fremme den opskrift, så jeg har da også tilladt mig at kopiere den, det spurgte jeg ikke om.
  Den er en dejlig kage og ikke alle har mulighed, for at komme forbi!! God fornøjelse med kagen!

  SvarSlet
 16. Hej Bente. Sikke en god dag som afslutning på påsken. Jeg så faktisk et Søren Ryge program i sidste uge, hvor han var på besøg hos Spiren og det var ret fantastisk at høre om. Jeg synes, det er nogle dejlige planter du har fået med hjem, påskeklokker må man have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Spiren er meget specialiceret og ikke som en alm Planteskole, men også den fine behandling, man får gør jo indtryk!
   Ja påskeklokker må man have i haven!'

   Slet
  2. Hej Bente - Sikke et skønt mål for en påskeindkøbstur, jeg har aldrig besøgt spirren så tak for turen. Uha det sværeste må da være at vælge, for sikke mange skønheder der står og frister i flok. Den præstekrave kan jeg godt forstå du ikke kunne fravælge, jeg glæder mig til at se resten af dine køb.

   Slet
 17. Kære Bente. Hvor hyggeligt, vi var også en tur deroppe. Skulle bare kigge - ikke købe. Ja som om. Selvfølgelig røg der planter i kurven. Hun er bare så sød hende Marianne. Et skønt sted og besøge. Der er sådan en helt egen stemning, helt sikkert hendes fortjeneste.

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet
 18. Ha ha bare kigge…det er svært med alle de lækerier, der er dér! Jeg tror også det et Mariannes fortjeneste, at der er så rart at være!

  SvarSlet
 19. De er sååååå smukke. Jeg troede ikke det var så stort derude, men hvor det dog lokker. Vi har ikke haft det store held med dem, men måske....

  Men Bente, jeg har lidt brug for dit råd i basal Pelargonie beskæring, hvis du vil? Faktisk er det Michaels, men jeg har lovet at spørge, da jeg så han var i gang med at lave det til en bonsai. Vi har en ret stor pelargonie, der 'bare' blev sat i frostfrit drivhus i efteråret (der var lige så meget). Den har groet og faktisk blomstret undervejs, men nu er de nederste grene lidt visne, sikkert fordi vi kom for sent i gang med at vande. Kan vi redde, eller skal vi klippe helt i bund? Eller kan du henvise til et sted, hvor jeg kan læse om det? Tak uanset :)

  SvarSlet
 20. Ja selvfølgelig vil jeg hjælpe! Klip ned til hvor der stadig er grønt på se gamle planter, , og sæt de afklippede i nye potter. Jeg bruger sandblandet pottemuld. Afklippet (stiklingerne) ned i nye potter. Vand jorden og i med stiklingerne. Husk at lade dem tørre ud inden næste vanding, da de ellers er længe om at sætte rødder! Pøj pøj det skal nok gå ellers må I jo have et par stiklinger! Skriv hvis I skal have!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak Bente. Det er givet videre, jeg tror det bliver Michael, der selv klipper. Sikke mange stiklinger der kan blive, dejligt :) Hvis altså det lykkes :) Men måske vil vi gerne se om vi kan bytte os frem til nogle andre pelargonier, måske har vi en en staude eller en sommerblomst. Det må se, hvis altså det bliver sommer....lige nu er det snevejr her igen :(

   Slet
 21. Dejligt også at se Spiren gennem din linse :-)
  Tusind tak for kigget, Bente!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja velbekomme Lone.... det er i reglen med min Iphone jeg tager billeder, for den har jeg altid på mig! Desværre glemmer jeg ofte kameraet, så selvom kvaliteten her ikke er så god, så er de dog brugbare! Det er jo på ingen måde Signe-billeder jeg tager!

   Slet
 22. Der har stået Spiren i min kalender de sidste 3 år.
  tak for kikket. Næste år må jeg bare nå det!

  SvarSlet
 23. Når du så får gjort alvor af det, er det vanedannende, for der er sådan en skøn stemning. Det er ikke mange steder, hvor de besøgende inddrager hinanden, som det sker her!

  SvarSlet
 24. Hvor er det nogle smukke påskeklokker! Jeg holder meget af den blomst. - Tak for kigget og have en god dag :-)

  SvarSlet
 25. Hej navnesøster
  Der er altså også dejligt mange at vælge imellem, så det var svært at vælge. Desværre kan jeg jo ikke købe dem alle!

  SvarSlet