Sider

tirsdag den 16. april 2013

Vedbend torskemund i blomst

Jeg opdagede lige, at min vedbend torskemund (Cymbalaria muralis) 
blomstrer lige nu.
Da jeg har foræret frø af den til flere bloggere, vil jeg lige vise, 
hvor fine blomsterne er:

Så vil jeg fortælle om min fine vase og den flotte service jeg
fik af Susanne, da den første vase desværre var gået i stykker ved ankomsten.
 Allerede et par dage efter kom der en ny vase. 

Jeg er så glad for den........... den er lige blevet opfrisket med
en ny forsyning vintergækker. Tænk at have vintergækker 
til 16. april, og jeg tror jeg kan hente en forsyning mere.


Endelig vil jeg slutte af med billedet af min nu næsten
færdigblomstrede jasmin, den står tv for rhodo'en, og
har nu kun enkelte gule blomster tilbage.
(Jeg havde lovet at vise et billede, bedre sent end aldrig)26 kommentarer:

 1. Åh åh så fin den er, den skønne vedbend torskemund. Må jeg måske komme på en liste til næste år for den må jeg da ha', det MÅ jeg ;).
  Din vase er fin og flot service!
  Kh Anne Mette

  SvarSlet
 2. Ja du må og lur mig om du ikke kan få en plante af mig i år! Kommer du til plantemarked i Lyngby til maj? Så vil jeg tage en med til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det er sødt af dig, Bente, tusind tak. Joh, mon ikke jeg/vi dukker op, dog uden bod, vi er slet ikke nået så langt. Vi må overveje at lave et blog hotspot, så kan jeg også vise dig hvor Trine står.

   Slet
 3. Det er da de yndigste blomster, den vedbend torskemund fremviser.
  Dejligt med god service, og skønt du stadig har vintergækker til vasen. her er der også stadig masser af vintergækker i blomst ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg må vist samle frø igen i år, for den er bare så sød en klatreplante. Den overvintrer fint, så når den kommer op udenfor løber den hen over jorden eller op af hegnet.

   Slet
 4. Jeg har to planter af den, jeg mener i hvert fald, det er den, måske skal jeg tage et billede til bloggen i morgen. Vasen er fin, men jasminen er nu ikke nem at se :) men du har ret bedre sent end aldrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov når jeg ser Fru Friis´ kommentar kommer jeg i tanke om, at det er broget judaspenge, der er kommet op hos mig, ikke vedbend torskemunden. Det må jeg vist kigge nærmere på i morgen.

   Slet
  2. Nej du har ret Lisbeth, der er da også et dårligt billede jeg har taget! Jeg kan ikke huske, hvem jeg lovede et billede, og så kom der et sølle et. Det må jeg gøre bedre til næste vinter!
   Jeg tror det kan være den brogede judaspenge du kan se måske? Jeg må se et billede, for at bedømme det.

   Slet
 5. Hej Bente.Den er da bare så fin og med de yndigste blomster.Skønt at du fik en ny vase.....god service.Og jeg har også fine vintergækker i min have.Men har dårlig tid til at nyde dem.For vi har rigtig travlt med vores pergola.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så den første gang i Frederiksberg Have, og faldt pladask for den. Den krøb op af en gammel murstensmur. Bare så flot et syn! Jeg må samle frø, så jeg kan forære nogle flere af dem.
   Ja jeg kan da godt forstå I gerne vil være færdige, det bliver flot, når den er færdig!

   Slet
 6. Hvor sjovt at du lige skriver om den nu, for jeg såede dine torkemundsfrø lige igår!! Samtidig fik jeg sået dine broget judaspenge samt marieklokker fra Samsø, så alle jer søde frø-forsendelsens-havebloggere fik en kærlig tanke og nu spejder jeg allerede efter små spirer. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen er den ikke sød? Jeg synes at blomsten er så fin og sart lyslilla i farven, er den. Den kan også krybe langs jorden, det har jeg den til at gøre et sted...

   Slet
 7. Snart må du vist til at finde en afløser for vintergækkerne til den fine lille vase. Vores er i hvert fald ikke så kønne mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine langs hækken står flot endnu! Men med den varme holder de nok ikke længe! Jeg har snart små bellis i haven, og dem elsker mine børnebørn, så jeg skal nok finde nogle søde små! ;0)

   Slet
 8. Godt du er glad for vasen! Det glæder mig. Bare vent, der er altid noget til vasen, jeg holder rigtig meget af liljekonvalle i vasen.
  Kh. Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tog den straks i brug! Så den bliver brugt flittigt! Liljekonvaller er blandt mine yndlinge, dem fik jeg begge gange mens jeg lå på fødeklinikken, så de har en særlig plads i mit hjerte! Til den tid har jeg også en dejlig duft Diorissimo som også dufter af liljekonval…:0)

   Slet
 9. Og jeg sidder og er så glad for, at jeg viste vasen på min blog, så flere fik øje på den :)

  Den lille torskemund er bare så sød, det ligner næsten miniorkideer

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg sidder her og er så glad for at du gjorde. Jeg er så glad for den! Godt med gode bloggervenner Ulla! Jeg kan godt fornemme, at jeg må høste frø til sommer. Det gør jeg gerne!

   Slet
  2. Og jeg sidder her og tænker at der vist var et indlæg derude i blogland, jeg ikke nåede at læse... nå men, så kan jeg jo få fulgt op på vasehistorien nu!! ;o)

   Slet
  3. Ja jeg når heller ikke altid det hele! Pt er jeg både lockout-mormor og sygeplejer, så jeg når heller ikke det hele! Men det er jo dejligt også!!

   Slet
 10. Er din vedbend torskemund mon samme slags plante som den jeg kæmper med at udrydde i mit drivhus..... den er ganske sød.... og jeg har vist også selv sat den.... men .... uhhh .... den kommer frem i alle sprækker. Nå, jeg skal ikke klage, det ER faktisk et luksusproblem :)

  SvarSlet
 11. Det lyder som om det godt kan være den. Har du tabt frøposen, ellers skal du blot klippe den ned efter blomstringen!

  SvarSlet
 12. Hej Bente.
  Nu ved jeg hvordan torskemund ser ud, syntes det er synd at kalde så smuk en plante/blomst for torskemund....ja vintergækker det er skønt at tage blot få i en vase.Hav en god dag.

  SvarSlet
 13. Hej Grethe .... ja den er så fin og sød den lille torskemund... men det latinske navn fortæller nok mere om, hvor den helst vil vokse, nemlig i murværk. Første gang jeg så den var i Frederiksberg Have, sidenhen har jeg set den flere gange i udlandet. Sidst da vi var i Italien voksende i muren på en bro over en flod.
  Jeg samler frø til sommer og er du interesseret, må du skrive til mig igen, så sender jeg gerne et brev frø til dig!

  SvarSlet
 14. Hvis du har flere frø, er jeg interesseret. Den er meget yndig og luftig! Noget jeg synes jeg mangler :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal nok samle frø, og sende til dig! Den er nemlig meget sød. Den lærte jeg at kende på Frederiksberg i Haveselskabets Have. Du kan maile din adresse til bente@benjo.dk

   Slet