Sider

fredag den 26. april 2013

Stjernemagnolia i blomst


Så begynder foråret for alvor, når stjernemagnoliaen blomstrer.


Så var jeg heldig, at min svigerinde kom forbi med
hestepærer til kompostbeholderen....herligt!
Nu er det blevet blandet godt, så der er organisk
gødning til haven, og så dufter det dejligt, synes jeg.


Det meste af bagsiden af hesteskoen er fyldt med
lærkesporer lige nu.


Det lille japanske kirsebærtræ blomstrer også nu:


endelig en gang til for prins Knud, den ægte jasmin takker af for i år

39 kommentarer:

 1. Kære Bente.
  Det er et betagende syn, når magnolien blomstrer, virkelig smukt. Min står også lige på spring. Det er dejligt hvor alting springer ud nu.
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er noget særligt, men den er sent på den i år!

   Slet
 2. Der er noget fascinerende ved magnoliaernes store smukke blomster :-)
  Jeg kom forbi flere stjernemagnoliaer i går, da jeg skulle på arbejde, som også var ved at springe ud.
  Hos os har vi kun den helt almindelige magnolia soulangeana, og den er lidt senere end stjernemagnoliaerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg valgte bevidst stjernemagnoliaen fordi den er tidligt ude! De andre er jo også kønne, men i min lille have må jeg også vælge fra.

   Slet
 3. Hej Bente

  Det ser da rigtig godt ud den magnolie, imponerende blomster! Og dejlige billeder;)


  Også du må have en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er blomsterne endda lukket sig lidt, fordi det er gråvejr. Men kønne er de.

   Slet
 4. Godaften Bente.Magnolie er bare så smuk når den springer ud.Og nu kan jeg sidde og nyde vores fra den lille nye pergola og morgen terrasse som nu er færdig........har du set den?
  Sikke da et blomsterhav på din hestesko,det ser bare godt ud.
  Rigtig god weekend i haven knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det har jeg ikke set Jette, jeg må ind og kigge på din blog! Ja nu sker der noget, det var regnen der fik alting i gang, tror jeg.

   Slet
 5. Så fik vi billede af din blomstrende magnolie. Tak for det, det ser godt ud, foråret er også kommet til jer nu, kan jeg se. Jeg har også lærkesporer ud over det hele i øjeblikket, de ser skønne ud og forsvinder snart igen.
  Nå du kan godt lide lugten af hestepærer, ja hvorfor ikke :)

  SvarSlet
 6. Ja det var regnen, der satte gang i det hele. Nej lærkesporer holder ikke længe, men de er da kønne og derefter bliver de dækket af storkenæb. Disse hestepærer er helt friske og dufter af tørt hø…det er da en god lugt!

  SvarSlet
 7. Herligt, herligt, herligt!! Her lugter der også af hestepærer - vi er selvforsynende ;) Sad og kiggede på næsten bristede knopper på Stjernemagnolien idag. Din er bare fin! :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 8. Jamen det er da gødning på den fede måde! Jeg er også glad for magnoliaen, den lyser så dejligt op, som noget af det første.

  SvarSlet
 9. Flot syn, når magnolien blomstrer. Vores er sikkert også sprunget ud nu. Den var lige på nippet til det i onsdags og jeg har ikke fået kigget til den efter vi kom hjem fra Kbh. i går aftes.

  Hestepærer er guld! og de er skam ikke så nemme at få fat i.

  SvarSlet
 10. Det er flot når magnolien blomstrer. Vi fik jo et lille bitte eksemplar af en stjerne magnnolie med hjem fra Samsø sidste år, men den er altså ikke sprunget ud endnu. Og du har også blomst i det japanske kirsebærtræ... det er meget tidligere end her. Hvor er det sjovt med de regionale forskelle.

  God weeekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Men så igen dine anemoner var tidligere end mine. Jeg tror det er lidt afhængigt af, hvor i haven vi placerer planterne. Naboens kæmpestore kirsebærtræ er da heller ikke udsprunget endnu.

   Slet
 11. Hvor er det dejligt med en blomstrende stjernemagnolia. I det hele taget er det så skønt at vi endelig har fået gang i sæsonen.
  Det er et smukt syn med alle dine lærkesporer. Der er også gang i de lærkesporer som jeg fik af dig sidste år og jeg er så lykkelig over at have fået dem:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og den er heldigvis stor stor, at jeg kan plukke grene ind af den. Og ja endelig skete der noget hos os Lisbeth! Godt at vi fik lidt vand fra oven.
   Jeg er da glad for, at der også er gang i dine lærkesporer. Min datter spurgte forleden, hvorfor hun ikke havde nogen af dem i sin have...... ja sådan går det, når man ikke følger med i, hvad man kan få af aflæggere i mors have!

   Slet
 12. Det er en flot tid nu med magnoliaerne som springer ud og skønt ser din tidlige ud :) Jeg elsker at spotte dem rundt i haverne. Lærkesporene er så bedårende. Jeg har ikke i selve haven men ud langs indkørslen er der ved at danne sig en pæn gruppe.
  Jeg samler ofte hestepærer på min daglig tur i skoven - der er altid helt friske og en enkelt pose er til at slæbe ;)
  Rigtig god weekend,
  Kh Rose

  SvarSlet
 13. Hej Bente - Hvor er din magnolia smuk, der går vist mange år inden min nyindkøbte får den strøelse ;o).
  Jeg skal ellers love for at der er gang i blomstringen i din have, hvor ser det godt ud.
  Her på vores matrikel, gør vi mest i hønsemøg som svigerfar leverer, og det lugter bestemt ikke godt ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg vil tro at den er 15 år min magnolia. Der kom for alvor gang i blomstringen, da vi fik lidt regn.
   Jeg fik hønsemøg af Marianne fra den Helbredende og det synes jeg ikke lugtede særligt meget, og slet ikke dårligt!
   Så jeg bruger glad og gerne organisk gødning her i haven. Jeg kommer det altid i kompostbeholderen, og lader det ligge der lidt, inden jeg fordeler i bedene.

   Slet
 14. Magnoliaen er startet og vinterjasminen takker af - sådan går det slag i slag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja er det ikke herligt…? Lærkesporerne afløses lige om lidt af geranier. Hmmm dejlig årstid.

   Slet
 15. Min stjernemagnolia blomstrer også og tænk jeg havde nærmest ikke opdaget det, selvom jeg passerer den mange gange hver dag.......hmmmm, næsen op og lad være med at gå og kigge ned hele tiden. :o) Hvor ser det skønt ud med de mange lærkesporer. Og hestemøg lugter altså fint, det har du helt ret i. jeg lejer gerne at sige at det er jo bare en stor kompostkværn sådan en hest. (jeg rider selv.....men derfor er jeg da ikke spor farvet............)
  Mange hilsner
  Trine

  SvarSlet
 16. Så var det da godt, at jeg lige fik taget billeder, så du kom i tanker om din egen! Skal jeg grave løg op af lærkesporen til næste søndag
  Jeg er ikke vild med heste, (kun deres afføring) så JEG er ikke farvet, og modsat kokager ..... Så synes jeg altså ikke hestepærer lugter grimt! ;0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk ingen lærkesporer, så jeg tager med kyshånd i mod lidt fra dig. :o)
   Jeg skal nok sætte et skilt ved min bod, så du kan finde mig, jeg har jo også lidt med til dig.
   Mange hilsner
   Trine

   Slet
 17. Hi hi - har vist samme forkærlighed for både stjernemagnolia (min nær udspring) og hestepærer;0)...men jeg er altså gevaldigt farvet efter mange år på hesteryg:0)

  Dejlig aften herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - en dejlig gødning er det, og min kærlighed til heste er absolut kun for hestepærerne! Selve dyret må andre for min skyld gerne kaste deres kærlighed på!

   Slet
 18. Hej Bente. Din stjernemagnolia er flot. Kan du virkelig godt lide duften af hestepærer!! Hvis jeg skulle sige noget, må det være, at det dufter bedre end komøg. Men uanset hvad, så er det jo rigtig godt for haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er flot lige nu....og ja jeg synes hestepærer dufter af hø, og den lugt kan jeg godt lide.....og som du siger det er jo godt for haven.

   Slet
 19. Jeg stemmer i, magnolier er fantastiske og stjernemagnolien er da virkelig præcis hvad den hedder. Specielt når den bliver stor som din, så er det smukt.

  SvarSlet
 20. Du mener at stjernerne vokser ind i himmelen? Ja den er dejlig, og hos mig er det den, der skyder foråret i gang for alvor. I år noget senere end ellers!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gør de da, stjerne altså. Jeg har netop i dag fundet ud af, at den lille, men fine magnolia busk, som vi nubbede med for 70,- fra du ved nok hvilken butiks havecenter (eneste del af stedet vi besøger, når vi endelig kører så langt ;) - det er sørme en stjernemagnolie, den er lyserød udenpå, men hvid indeni og hedder 'George Henry Kern'. Håber at finde et godt sted til den, så den ikke dør, som det skete for vores nuværende. Og så er jo bare at vente..Er du interreseret i en katost i bytte for vedbend torskemunden, jeg mener den er hvid, jeg såede dem i efteråret og er ret store? Alternativt er den lyserød... Jeg laver lige et indlæg i morgen, ligger ikke op til blogtræf som sådan, bare at vi kan mødes en halv time måske og lige bytte lidt.

   Slet
  2. Det lyder da spændende! Ved ikke om det har interesse, men jeg har nu også tænkt at tage en p.Tomentosum med til dig, den vil du komme til at holde af, tror jeg! Det var nu ikke for at bytte, kun fordi jeg opdagede, at jeg havde en ekstra vedbend torskemund…

   Slet
  3. Tak Bente, har lige googlet og jeg tror du har helt ret, den er virkelig fin og sød, så det vil jeg gerne sige ja til. Jeg kan godt mærke at jeg gen-fundet kærligheden til pelargonierne, den har været gemt lidt væk. Jeg er lidt en klovn til at tage imod uden selv at give noget igen, selv om jeg jo selv gerne deler mine overskudsplanter :)

   Slet
 21. Hvor er din stjernemagnolie smuk.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en rigtig forårsbebuder og smuk er den.

   Slet
 22. Hej
  Hvordan er det gået med sneforsythiaen? Har den overlevet?
  Min står i fuldt flor sammen med den rosa stjernemagnolie (Leonard Messel).
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm jeg er i tvivl om hvad du mener med sneforsythia?
   Jeg fik dværgkejserbusk, glasbær, pagodekornel og liguster og ingen af dem ser ud til at være særligt livlige. Men det er der jo stadig meget i min have der ikke er, så jeg afventer til lidt længere hen på sæsonen. Det har jo unægteligt også været en hård vinter i år. Det kunne vi jo ikke vide, da jeg fik mine planter.

   Slet
 23. Kære Bente,
  Sikke en smuk magnolie og hvor er dine lærkesporer skønne. Lærkesporerne har jeg forsøgt mig med flere gange, men de vil altså ikke bo her, øv! Hihi man er da en rigtig havenørd, når man bliver glad for at få en hestelort. Her er en rideskole i nærheden, så der kan dagligt hentes pøller på vejen og har man brug for flere kan man bare troppe op med en sæk på rideskolen - dejlig og ikke mindst gratis og biologisk gødning.
  Kram Helle

  SvarSlet