Sider

onsdag den 9. januar 2013

Vores bøgehæk og FUGLEBJERGGÅRD

Vores gamle bøgehæk blev gravet op i marts 2008 og med hjælp 
fra en af svigersønnerne, fik vi sat en ny hæk. 
Det kom til at se sådan ud:


Efter 3 år så den i foråret 2011 sådan ud. Den er allerede blevet så stor,  
og i dag er den fuldt udvokset i den højde, vi vil have. 
Så det går da imponerende hurtigt, at etablere en ny hæk.


Så kommer der lidt billeder fra en tur til 
FUGLEBJERGGÅRD,
som vi tog med familien i efteråret 2011.

Et meget charmerende sted, med dyr overalt som det ses. 
Jeg vil lade de billeder,
 jeg har valgt ud tale for sig selv.Dagen sluttede med Camilla Plums lækre æblekage serveret
med revet rugbrød ristet på en pande, så det er knasende sprødt. 
Det kan anbefales at afprøve....smager så englene synger!
30 kommentarer:

 1. Det går forbavsende hurtigt med en bøgehæk. Da vi for mange år siden byggede hus valgte vi en spireahæk, fordi vi havde hørt at bøgehækkene var mindst 10 år om at komme op i højden. Ærgerligt nu, hvor spireaen over mod naboerne er megagrim. Vore egne hække er for længst skiftet ud - med bøg :)

  Fuglebjerggård er da vist et besøg værd. Var katten på hylden også til salg?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg husker ikke hvem, men en af bloggerne ville ikke anlægge bøgehæk, fordi det tog for lang tid. Vi købte hækken i 1,20 og første år så det da pjevset ud, men allerede 2. år begyndte det da at ligne noget.
   Fuglebjerggård er et herligt sted med masse af sjæl, så turen går derop en gang om året.

   Slet
 2. Fuglebjerggaard er et skønt sted. Jeg har også været der nogle gange efter hånden, selv om der er 1½ times kørsel der op. Men det trækker ;-)
  Det er nogle fine stemningsfulde billeder, du har fanget med linsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tager tre kvarter for os, så det er lige til at overkomme. Det stemningsfulde er nemt at fange, for det oser af sjæl deroppe.

   Slet
 3. Så fik jeg også en tur til Fuglebjerggård tak for det :) Det er da imponerende så hurtigt bøgehækken er groet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selv tak for turen.
   Vi passede og plejede også hækken de første 2 år og vandede, når det var tørt og så var det vigtigt, at ikke noget groede ind i hækken til en start, så derfor lagde vi flis.

   Slet
 4. Dejligt at hækken er kommet så langt, for det er altså lidt træls, når man har helt åbent ud mod vejen, synes jeg. Jeg har ofte tænkt på at besøge Fuglebjerggård. Nu må jeg altså se at gøre alvor af det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså det gjorde nu ikke så meget, men da vi også bruger forhaven vil vi gerne have hæk. Men vi bor på en lukket vej med søde naboer, så for os betød det ikke alverden.
   Ja du må op og opleve stemningen, og der er ting man kan købe, som ikke fås andre steder. Her tænker jeg spændende frø og krydderier.

   Slet
 5. Imponerende som bøgehækken er groet til og jeg nød også de små erantis foran den...
  Jeg har også længe været nysgerrig på Fuglebjergrård og nu er det da ikke blevet mindre. Fik du opvaskebørsten med hjem ? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hele stykket inde bag ved hækken var jo fyldt med erantis og dem dækkede vi med flis. Så de kvitterede med at brede sig ud på »fortorvet« og tak for det.
   Hi hi, ja jeg kunne ikke stå for den! Barnebarnet synes den var grim, så skulle den jo med hjem!

   Slet
 6. Det er gået hurtig med bøgehækken.
  Tak for de smukke billeder fra Fuglebjerggård. Det ser spændende ud.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gik hurtigere end ventet.
   Fuglebjerggård er et herligt sted, og på de omkringliggende marker går der køer, så den landlige lugt er der også.
   Tak og god dag til dig.

   Slet
 7. Hej Bente.Dejligt at den nye bøgehæk voksede sig stor og flot på ingen tid.
  Fuglebjerggård er et af de steder jeg mangler at besøge.Har læst og set en del derfra og det ser spændende ud på dine billeder.Så det må være et must til foråret.God dag knus Jette

  SvarSlet
 8. Hej Jette. Ja det går forbavsende hurtigt. Det var kun det første år, vi synes, at der var huller i hækken.
  Fuglebjerggård skal du opleve. De havde fået både små hvalpe og killinger det år, så der var et leben overalt.
  Knus tilbage.

  SvarSlet
 9. Har endnu aldrig fået besøgt Fru Plum, men det er absolut et af de steder der snart skal opleves...og dine fotos sælger det heller ikke dårligt!

  Dejlig dag og mange hilsner fra
  Katinka

  SvarSlet
 10. Det er så absolut også et sted for børn, da der altid er et dyr at klappe! Så det kan anbefales!

  SvarSlet
 11. Hej. Det var godt nok hurtigt hækken blev så stor og flot. Tak for rundvisningen.

  SvarSlet
 12. Ja det var faktisk hurtigere end forventet. Så det skulle vi have gjort noget før!
  Selv tak Birgitte.

  SvarSlet
 13. Jeg er enig med dig i at bøg er en dejlig og hurtigt etableret og jeg synes også at den er smuk både sommer og vinter. Det er også en hæk der er nem at holde pæn i formen er min erfaring.
  Der er dejligt på Fuglebjerggård hvor jeg har været til 2 høstmarkeder. Potterne på dit ene billede købte jeg en stak af til ingen penge, de er vældig dekorative, men vind og skæve i bunden at de ikke er så anvendelige til at plante i, men så er det jo godt at en stabel "henkastet" i en æblekasse eller lign er på mode:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ikke fordi vi ændrede hæk ud mod vejen, for der har altid været bøgehæk. Men da huset er fra 1932 måtte vi formode, at hækken er det samme, og den gamle hæk var altså blevet træt at se på.
   Jeg plukker også af hækken, når den har brune blade om vinteren, for det ser dekorativt ud i en vase, synes jeg.
   Jeg købte også potterne og bruger dem til at sætte pelargoniestiklinger i, det fungerer da meget godt. Men som du skriver, de se også godt ud som dekoration, og er i virkeligheden bedst som dekoration.

   Slet
 14. Hej Bente.
  Det er vel nok dejligt, at høre at din hæk er blevet så tæt, i løbet af så få år. Jeg plantede bøgehæk i efteråret 2011, med plante på omkring 1,2 meters højde. Jeg glæder mig til de i det mindste begynder at lukke så meget til, at man kan fornemme hvor de afgrænser haverummet lidt mere. De var meget åbne første sommer, men man kan jo heller ikke forvente andet. Tålmodighed er en dyd. Den har jeg bare ikke altid så meget af. Men hvis det alligevel kun har taget 4 år for jeres hæk, at komme til at se så tæt ud, så kan det da være jeg skal tage det lidt mere roligt og bare tro på det snart bliver bedre.
  Håber du får en dejlig weekend. Jeg vil plante forårsblomster og løg i en stor krukke til indgangspartiet i denne weekend.
  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hækken lukker allerede til efter 2. år, synes jeg. Så du kan godt begynde at glæde dig til næste udspring. Pludselig har man en fuldt udvokset hæk og det er så fantastisk at den har grønne blade om sommeren og brune blade om vinteren. Vi klippede slet ikke hækken i højden, før den fik den højde, vi ville have den i.
   Men i bredden klippede vi de strittere, som kom i løbet af året. Og så vandede vi i tørre perioder de første 2 år, og det har givet pote. Vi lagde også et lag flis, så der ikke kunne gro andet end hækken indtil den var godt etableret, og på fortovet var jeg flittig med at skuffe, så der ikke kom ukrudt. Få men gode råd.
   Det lyder, som om du får en dejlig week-end med plantning af forårsblomster og løg.
   Vi skal have et af vores børnebørn på besøg og til overnatning. Det er så hyggeligt. Så skal vi læse historier og se børne-TV! Alt det hun gerne vil have besøget til at gå med!

   Slet
 15. Kære Bente. Uha hvor du lokker. Har aldrig været på Fuglebjerggård, men det er et af steder, jeg kunne tænke mig og se. Troede måske nok det var lidt mere af et virvar end billederne du viser. Så helt sikkert går turen derop en dag i det nye år.

  Altså hvor jeg glad for det med hækken. Vi har nogle gange overvejet og sætte en ny hæk ud mod vejen, men hver gang strander det lidt på, at det tager så LANG tid for en ny hæk. Og vi er nemlig vilde med bøg her i huset.

  Knus
  Lise Lotte

  SvarSlet
 16. Kære Lise Lotte. Ja det er godt at få rykket lidt grænser. Nej, jeg synes nu, det er et charmerende virvar og hele familien er jo involveret i projektet. Fruen Plum er jo sød og sjov og kommer med festlige kommentarer!

  Jeg er glad for, at jeg lavede det indlæg med hækken, for jeg ELSKER bøgehæk, og vil gerne anbefale alle at få en. SE evt. den kommentar jeg har givet Malene ovenover. Jeg var forbavset over så hurtigt den blev en »rigtig« hæk.

  God fornøjelse......I bliver glade for en bøgehæk dig og Arne!

  SvarSlet
 17. Ved du godt hvor meget jeg drømmer om at besøge Fuglebjerggaard? Jeg har flere af Camilla Plums bøger, og kan sidde i timer - fordybet i de skønne billeder...
  Tak for billederne du viser her - jeg er glad for at have inspireret dig til indlægget ;-)
  Jeg er vist nødt til at krydse broerne, og begive mig mod Sjælland engang - det kunne være mit nytårsforsæt? Indtil videre må jeg "nøjes" med frø fra Camilla Plum :-)
  Hej fra Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et charmerende sted og nej jeg vidste ikke, at det var din store drøm. Nu kan det være, at jeg har gødet den drøm lidt, så du rykker fra drøm til virkelighed?
   Det var da jeg læste dit indlæg, at jeg kom i tanker om, at jeg da vist havde taget billeder derfra, så indirekte er du »skyld« i, at jeg kom billederne på bloggen!
   Det bliver spændende at høre, om du gør noget ved det en dag.

   Slet
 18. Spændende råhyggebilleder - tak.

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Zep....Altid godt at blive inspireret og stedet taler jo nærmest for sig selv.
   Havekram

   Slet
 19. Må altså snart komme en tur til Fuglebakkegård, hvor ser der dejligt ud - lige et sted efter mit hoved. Og gammledags æblekage og kaffe er da slet ikke til at stå for mums.

  Tak for den virtuelle tur Bente :o)

  Kram helle

  SvarSlet
 20. Ja Helle det må du gøre det er et herligt sted og Camilla Plum er så dejligt uhøjtidelig!
  Vi kan godt lide charmen ved stedet, så selv tak.

  SvarSlet