Sider

mandag den 4. november 2013

Birketræets endeligt.....

Så fik vi fældet og nedlagt vores store birketræ.
Her følger en billedkavalkade. 16 kommentarer:

 1. Det er en stor, men sommetider nødvendig beslutning at fælde sådan et fint træ. På det sidste billede ser bedet heldigvis allerede helt harmonisk ud.

  SvarSlet
 2. Ja men det er snyd, for det er i modsatte side. Jeg har taget kævlen til side, for at have et minde om træet, såmænd.

  SvarSlet
 3. Ja der var jo ingen vej udenom, når nu det var væltet i stormen, men en sørgelig måde at komme af med det på, godt der ikke skete mere, men det var nok dyrt at komme af med det.
  Det var et stort flot træ, min yngste har et lignende i sin indkørsel, han var også bekymret for om det holdt i stormen, det gjorde det denne gang. Planen er at få det fældet, min svigerdatter har allergi for birkepollen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej stormen valgte for os. Det lå i spænd så det var for farligt, selv at binde an med. Træet får naboen, det meste lå hos ham alligevel. Men træet er det mindste problem, der var op til flere forbi for at høre, om vi selv skulle bruge det. Ja allergi er ikke sjovt, men jeg tvivler nu på, at et træ alene hjælper. Der er stadig mange birketræer i området, men mere og mere går kommunerne over til andre træsorter.

   Slet
 4. Det ser godt nok voldsomt ud, men det gav da noget luft og ud/indsyn. Nu får du plads til en anden slags planter.
  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 5. Ja det var jo også et gammelt træ Ole. Huset er bygget i 1932, så træet er nok fra den tid. Det var så højt, så det skyggede nu ikke særligt meget. Men nogen er glade for, at det nu er væk. Jeg er ked af det, men som du siger, så giver det plads til nyt.

  SvarSlet
 6. Hej Bente.Og tak for snakken om dit træ.Jeg ved du er ked af det er væk.
  Men fint at du har beholdt den lille kævle som minde.
  Glæder mig til vi ses i næste uge.
  Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i lige måde Jette. Men Celine er ikke til at stoppe, når hun vil ud! Vi fik samlet en masse nødder igen. Ja vi ses i næste uge!

   Slet
 7. Det var et stort flot træ, der røg der, og i vel en ret høj alder for et birketræ. Ærgerligt det lå i spænd så I ikke selv kunne binde an med det men meget klogt at få professionelle til arbejdet, da det jo er rigtig lumsk og farligt når det er i spænd. Et stort grantræ knækkede her ved roden, også fra huset her blev bygget for en 32-33år siden og lagde sig ind over naboens havehus. Heldigvis heller ingen skader men vi kunne selv save det op, da det lå uproblematisk.
  Sikke meget lys det gir når et træ fjernes. Vi vil nu plante et træ der bliver langt lavere, måske en fin prunus subrirtella Autumnalis som blomstre i vinterhalvåret. Det er en smuk 'piedestal' I fik til kurveplanten :)

  SvarSlet
 8. Jeg troede birketræer kunne stå i flere 100 år? Jeg har hele tiden tænkt at det kunne stå vores tid ud. Nå så I har været igennem det samme? Heldigt at I kunne klare opskæringen selv. Jeg vil ikke sætte liv og lemmer på spil. Som du kan se på billedet, blev træet fixeret med grabben. Rart med professionelle i sådan en situation!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste at birketræer bliver ca 100 år og at man fælder dem ved 60-70 års alderen. Jeg gætter på man fælder dem der, da de viser svaghedstegn og samtidig har en god størrelse til bla. møbler.

   Slet
  2. Tak Rose det vidste jeg slet ikke. Så er det jo nok derfor man i dag vælger at går bort fra birk og mere og mere vælger andre trætyper.

   Slet
 9. Hej Bente
  Øv - hvor ærgerligt med jeres store birketræ, jeg kan godt forstå du er ked af det er væltet.
  Det var rigtigt fornuftigt at få professionel hjælp nu når træet lå i spænd, det kan gå så grueligt galt når man prøver selv ;o)
  Jeg syntes det også ser ud til at carportens tag har fået lidt skader øv øv, men det er da heldigvis kun døde ting som kan repareres ;o)

  SvarSlet
 10. Ja det var ærgerligt...
  Vi kunne ikke drømme og selv at eksperimentere med så stort et træ selv. Det kan nemlig gå grueligt galt, og vognmanden styrede så at sige slagets gang. Da træet var fikseret, bad han om at få skåret 10% af kronen, så han havde mere kapacitet til at løfte med. Alene dér var jeg da godt klar over, at den opgave kunne vi slet ikke have løst selv. De havde også Nesa's elkasser at tænke på, de stod nærmest lige i skudlinien. Nu hvor vi alle har fået gravet elkabler ned i jorden, var der ingen grund til at tage den chance heller.
  Carporten dækker forsikringen, så det er det mindste.

  SvarSlet
 11. Det er lidt trist når store træer ryger, men så bliver der jo plads til noget nyt og du har allerede fået det fint igen. Det var godt at I fik det væk hurtigt og på sikker vis, det er nemlig ikke noget at spøge med.
  Der væltede en del birketræer ved Bagsværd kirke og jeg tænker hver dag på at jeg skal have saksen med og snuppe nogle af de lange bløde birkeris til en fed krans:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har godt set de væltede træer ved Bagsværd Kirke, faktisk har en af min datters veninder filmet det mens det skete! Hun var nede for at hente barn i institution, så det var et chock! Ja der er jo ikke noget at gøre ved det, så vi må finde på noget nyt at plante. Det kan da blive en smuk krans, og måske jeg skal gære det samme!

   Slet