Sider

søndag den 16. februar 2014

Min nærmeste plantepusher Aldershvile.......

Når humøret trænger til et pift for opadgående, er en tur til 
Aldershvile Planteskole
en god hjælp til at få kurven til at bøje opad!

Jeg vil dele min tur med jer:

Her var linet op med pæoner i alle farver.......
Jeg mener selvfølgelig dahlia - tak Lisbeth jeg er lidt distræt!

                       Potter i mange forskellige udgaver.......
Stedmoder og hornvioler i alverdens farver.......Skimmia i flere udgaver...... og Kamelia i den opvarmede afdeling......


og ham her var ikke til salg, men han var kælen .......


Lidt fik jeg da med hjem, det er svært andet:


Så vil jeg slutte med en succeshistorie.  Vores egern-restaurent
er blevet indviet i dag....... det får sandelig humøret i vejret!40 kommentarer:

 1. Dejligt med en tur til plantecentret - jeg har før hørt dig og andre i området nævne Aldershvile som et dejligt sted, sådan ser der i hvert fald også ud. Skøn kat.
  Dejligt med sådan en egern restaurant, det er da underholdning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de har mange gode sager på Aldershvile....og jeg blev indendøre, så jeg ved ikke engang, hvad de fristede med udenfor!
   Egern restaurent'en er en fødselsdagsgave fra min fødselsdag i juli og det er først nu, den er blevet opdaget!

   Slet
 2. Det må være herligt at have sådan et sted i nærheden, og hvor må det være hyggeligt at følge med i den hjemlige restaurant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt og de annoncerer tit i den lokale avis om de arrangementer, der er på planteskolen. Så der er tit liv og glade dage. Alt lige fra fastelavn - til roser - til orkideer. Så jeg holder øje!

   Slet
 3. Hej Bente

  Flot udvalg i Dahlia må man sige!
  Aldershvile er en rigtig god traditionel planteskole - som dog også har specialiseret sig noget (de vil jo gerne overleve!) De har allieret sig med den kendte Rhododendronexpert Niels Skjøldberg! Han er i butikken på faste dage og øser gerne ud af sin store viden:)

  Og så ligger planteskolen superflot ned til Bagsværd sø;)

  Ha en dejlig dag Bente!

  SvarSlet
  Svar
  1. Karsten, det er nu ikke kun rhododendroner de specialiserer sig i. Når jeg er rundt i DK (jobrelateret), opsøger jeg ofte plantecentre og planteskoler. Intet sted har jeg set så stort et udvalg af roser og kameliaer som hos Aldershvile! De har et KÆMPEudvalg, og planterne er tilmed sunde. Hvad de ikke har, skaffer de ;-) (nej jeg er ikke medejer ;-))

   Slet
  2. Der er nu andre eksperter end lige rhodo-eksperter. Der er en rosendag - der er en kameliadag og der er også en ekspert i orkideer. Som Nette skriver - der er mange flere planter udendørs. De billeder jeg fik taget, var kun fra de indendørs drivhuse.

   Slet
 4. Det må være fantastisk med eget egern i haven. Mon ikke han dukker op regelmæssigt, nu hvor han har fundet den nye restaurant i gaden. ;)
  Aldersville ser også ud som et dejligt sted, jeg fik lyst til at komme ud og finde nogle stedmoderblomsters. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Egernet kommer dagligt forbi, men det var først i søndags han/hun opdagede nødde-restauranten.....Der er flere naboer der har nødder i haven, så vi har jo spisekammeret. På min flisegang ned til tørresnoren, kan jeg se, at nødderne bliver spist i mit gamle Filippatræ.
   Aldershvile er et fint sted.....og så ligger det tæt på.

   Slet
 5. Dejlige billeder! :)
  Jeg er også vild med at komme ud til Aldershvile planteskole. De har altid et stort, godt og spændende udvalg. Svært ikke at lade sug friste ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gik efter hornviolerne....men så faldt jeg jo også over lidt andet. Så det er meget svært ikke at lade sig friste.

   Slet
 6. Hvor herligt med liv i egernrestauranten - håber I kan se dem gennem huset ruder :-)

  Aldershvile kunne jeg ritig godt tænke mig at besøge og mon ikke det bliver lidt nemmere nu, hvor jeg skal til at køre på Hillerød Motorvejen til Gentofte dagligt. Det håber jeg, for både du og andre har talt meget positivt om planteskolen, så den MÅ besøges.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja billedet er taget fra min toiletvindue, og pæretræet (hvor restauranten er) kan vi sidde og se fra køkkenet ...hvilket vi gør dagligt, for der er også fuglerestaurant....og der er et dejligt liv lige udenfor vinduet.

   Slet
 7. Hej Bente.Ærger mig lidt at vi ikke havde tid til at stoppe op ved Aldershvile i sidste uge, på vej hjem fra den gode udstilling på Ordrupgård...........men den løber jo ikke nogle vegne.
  Skønt udvalg af både pæoner og skønne krukker.
  Sød lille mis.Men dagens billede må da være jeres egern der tar for sig at retterne.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du kommer forbi en anden dag, og der er jo hele tiden nyheder. Der bliver fyldt op med stedmoder og hornvioler det meste af foråret.
   De har et stort udvalg af krukker udendørs. Dem jeg har taget billede af er de små potter til feks. pelargonier.

   Slet
 8. Hej Bente
  Jeg har det som dig, når humøret trænger til nogle grader opad, skal jeg også en tur på planteskole :0) det er balsam for sjælen i de mørke måneder ! Aldershvile er også en planteskole jeg elsker at besøge, og her om foråret hvor de har så stort udvalg af dahlia, gladiolus ol er jeg altid - har også været til nogle foredrag om løg og knolde der ud, både forår og efterår, hvilket blev arrangeret i samarbejde med Haveselskabet - disse arrangementer kan virkelig anbefales.
  God dag til dig.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også været på Aldershvile til foredrag...den ligger jo tæt på hvor jeg bor. Men sjovt nok er det altid arrangementer længere væk fra mig, som jeg melder mig til.
   De har nogle fine arrangementer på Aldershvile Planteskole. Helt enig.

   Slet
 9. Hej Bente
  Ja en tur på planteskole kan jo altid hæve humøret en del grader. Sikke et stort og fint udvalg af dahlia de har, det kan ikke være let at vælge.
  Jeg vil også ud og jagte hornvioler og andre fristelser i denne uge ;)
  Skøn restaurant i har åbnet, den skal sikkert blive et stort hit blandt områdets egern ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Heidi udvalget er stort - men det gør det så også sværere at vælge ud. Jeg har desværre ikke råd til hele butikken - øh og heller ikke plads.
   Restauranten har været åbnet siden i sommer - men er så først opdaget nu!

   Slet
 10. Hej Bente,
  Nu har jeg efterhånden hørt så meget godt om Aldershvile, at jeg simpelthen MÅ besøge stedet. Det ser virkelig også ud til, at de har mange spændende ting at byde på. Om end det kunne gå hen og blive lidt dyrt...
  Flot, at du ikke købte mere end du gjorde, jeg var nok gået helt amok! Georginer i farvestrålende emballage er noget af det mest spændende i foråret. Pakkerne gemmer på så mange håb og drømme, som heldigvis ofte bliver forløst i sensommeren. Jeg glæder mig til at følge med.
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Det dejlige ved Aldershvile - Mathias Emil - er også omgivelserne. Planteskolen ligger helt ned til Bagsværd Sø og der går en lille forgrening - en slags å - langs Planteskolen, og tit er der en skræppen af ænder. Især om vinteren er de jo helt tamme. Det må jeg lave en indlæg om senere, hvis ikke Marianne fra Den helbredende Have gør. For hun tager langt bedre billeder end jeg gør!

   Slet
 11. Skønt med en tur på planteskole, og selvfølgelig skal der da lidt med hjem ;-)
  Hvor er det hyggeligt med et egern i haven, mon ikke den bliver ved med at besøge jer, nu hvor den har opdaget restauranten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har nu hele tiden fået besøg af egernet, for den spiser jo i fuglerestauranten ved siden af. Men nu har den så fået øje på sin helt egen spiseplads. Da jeg stod med apparatet kom sjakkeren også forbi - men den er sky, så den fløj straks den så mig.

   Slet
 12. Orv, Bente vi skulle have arrangeret et sambesøg :-) Aldershvile er næsten mit home away from home. I sommerhalvåret kommer jeg der flere gange om måneden for lige at tjekke, om der er kommet noget nyt, jeg ikke kan leve uden. De ansatte tror garanteret, at jeg har en parklignende have. Guderne skal også vide, at jeg de sidste 4-5 år har spenderet en større formue hos dem. (Du ved, "wow, den må jeg prøve. (senere) Nå den duede ikke - om igen".

  Jeg har overvejet en egernrestaurant og tror sørme, at du har inspireret mig til at erhverve en til mit kirsebærtræ. I det hele taget fristende billeder, du viser. Jeg tager for det meste til Aldershvile på vej hjem fra arbejde, men de har lukket tidligt i vinterhalvåret, så det er et stykke tid siden, at jeg har været der. Åbningstiderne er nok tilbage til de sædvanlige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Nette vi kan så tage hinanden i hånden, for jeg er også en god kunde i Aldershvile! De er nu også søde til at tage ting hjem på forespørgsel. Vi må dag lave et sambesøg, næste gang du påtænker at tage forbi dit andet hjem.
   Aldershvile har åbent til kl. 17 på hverdag....jeg tror de er ved at udvide tiderne nu. Jeg var nu ellers meget alene dernede, og derfor kunne jeg i ro og mag tage billeder også.

   Slet
 13. Spændende at I har egern i haven, det ville jeg også gerne have, men da de ikke findes på Samsø, lader det sig ikke gøre.
  Jeg har som Karsten også hørt meget om Aldershvile Planteskole gennem Niels Skjöldberg, han reklamerer i hvert fald med, at han er der. Det kan godt være, der er andre, men dem hører man ikke så meget om. Jeg undrer mig over, at du skriver, der er linet op med pæoner i alle farver, det er da dahliaer, du viser, det er der flere, som har forsøgt at gøre dig opmærksom på, dog på en lidt pænere måde end mig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt Lisbeth det er rettet nu - mine tanker er andre steder ind imellem!
   Jeg har ikke engang set et vink med en vognstang. Godt du er så direkte - det kan jeg lide!
   Ja jeg ved godt du ikke har egern på Samsø, men så har I så mange andre dejlige ting. Her på Sjælland har vi kun de røde egern. Jeg ved, at de også findes i sorte/grå i Jylland. Sjovt så forskelligt det alligevel er i så lille et land som vores.

   Slet
 14. Åh gud, og jeg skal snart en tur forbi for at købe et gavekort til en god veninde... nu tør jeg slet ikke ;)
  Hvor ser det fint og fantastisk ud! Dejlige farver du kom hjem med.
  Hilsner Ane

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Ane så må du kigge lige ud og gå direkte til kassen, for der er meget at blive fristet af....
   Der er så hyggeligt og kan du lide katte, er der en to-tre stykker der bor på Planteskolen.

   Slet
  2. Det er vist det jeg må, Bente :) Andet har jeg ikke råd til..
   Og ja, der er rigtig hyggeligt derude. Min veninde bor ikke langt derfra og er ligeså vild med blomster som mig, så vi har været der flere gange.

   Slet
 15. Hvor dejligt med egernet, Bente, nu ved den, hvor den skal holde sig til. Vi har 'kun' været på Aldershvile en enkelt gang, sådan liiiige på vej hjem fra et besøg hos venner. Øj, det blev et laaaangt besøg, vi skal helt sikkert forbi en anden gang. Pudsig nok er jeg ofte kommet forbi i arbejdsmæssigt sammenhæng, men det var før jeg blev smittet med have-bacillen. Der var det mere en fredag efter fyraften i godt vejr ved Bagsværd sø med gode kolleger - arbejdede på dengang i Bagsværd :)
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg må indrømme Anne Mette, at jeg blev indenfor i drivhusene, for hvis jeg først kommer udenfor, går der let flere timer inden jeg vender hjem. Heldigvis havde jeg en aftale, så jeg var nødt til at gøre besøget kort og på den måde billigere! Lyder hyggeligt med gode kolleger og hygge ved Bagsværd Sø!

   Slet
 16. Hej Bente. Sikke nogle gode indkøb du har gjort. Hvor er det sjovt, at egernet er kommet frem. Jeg vil også rigtig gerne have egern i vores have. Vi havde et for tre år siden, men jeg har kun set det den ene gang. Jeg må vist også ud at have fat i hornvioler. Overvejer faktisk om ikke mine løgkrukker snart skal ud!

  SvarSlet
 17. Du må have en troldhassel i din have Birgitte. Det er nøddetræet der lokker egernet forbi vores have.
  Sidste år kom hunnen gående på græsset med to unger hængende på ryggen. Nej hvor jeg var ærgerlig over ikke at have et kamera ved min side, for hvor var de søde!

  SvarSlet
 18. Tak for turen.
  Det må være spændende at kunne følge lille egern så tæt på.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja velkbekomme og det er herligt med dyreliv lige udenfor vinduet. Det er nok derfor, så mange af os fodrer fugle og andre dyr. Men det ved du jo alt om - du har jo en pæn dyrebestand at fodre hver dag. Det er jo også spændende.

   Slet
 19. hov, jeg så først dit indlæg nu (er ikke så flittig på bloggen i vintertiden).
  Hvor er det sjovt med egern-restauranten. Den må give mange timers underholdning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla - Nej jeg har nu heller ikke selv været så flittig i år.... af flere årsager.
   Ja det er hyggeligt, at egernet endelig har opdaget, at vi har åbnet en egern-restaurent. Den fik jeg i sommer, da jeg havde fødselsdag, så der gik halvt år før den åbnede ballet!

   Slet
 20. Hej Bente Sikke dejlige billeder fra planteskolen, der må jeg forbi. Måske når der skal købes kamelia til Orangeriet vi snart sætter op. Det er dejligt med ny inspiration. Er glad for jeg fandt vej til din blog. Hvor hyggeligt med det lille egern.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina - Ja du må forb Aldershvile - og husk at sætte god tid af til besøget! Hvis du skal have kamelia, så er der rigtigt mange at vælge imellem. Så det bliver svært at vælge en ud!
   Egernet er en rigtig charmetrold....som vi ikke kan stå for!

   Slet