Sider

lørdag den 8. februar 2014

Så kom solen frem.......

....og straks bliver man - som i jeg -  helt forårskåd og glad.

Ud  i haven med gummistøvler på og klippe blade af helleborus'erne og
fjerne lidt kviste her og der. Det blev da til par spande.

Derefter var jeg på jagt i haven efter spirer og jae, jeg fandt da 
en del grønt på min vej.
Jeg er lidt spændt på, om de små spirer i bunden er nye frølinger af helleborus, så det får lov at blive, til jeg kan se, hvad der viser sig.

Bladbederne lever i bedste velgående og 
bruges stadig til salatskålen.
Så mødte jeg fru Evigglad som lå og 
hyggede sig i solen.
                         Skovranken den stedsegrønne kaprifolie 
og kornellen med de røde grene om
                         vinteren og de brogede blade om 
sommeren.

Denne Pieris er min yndlings - fordi den har så flotte brogede blade. På de 5 år jeg har haft den, er den vokset utroligt langsomt...men det er helt fint, så er der plads til lidt mere.Denne Pieris er også fin med blomsterstande allerede nu.
Når den får nye blade i toppen bliver
de samme farve som blomsterknopperne.
Så slutter jeg med den smule sne der er tilbage
i vores have.
God week-end til alle

20 kommentarer:

 1. Hej Bente

  Det ser da godt ud!
  Helleborus frølinger ved jeg heller ikke hvordan ser ud - det ville da være sjovt - og de måtte da godt have lært noget af den frække mørke sag der i midten!

  Ha en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten
   Nej men jeg ved at Lisbeth ved hvordan de ser ud - så jeg håber jo at min lille klokkehøj formerer sig livligt - så der bliver håndpillet. Ja den er er fræk den mørke sag, den glæder jeg mig også til at se i fuldt udspring.

   Slet
 2. Hej Bente.Dejligt at du er på igen.Og dejlige forårsregn i din have.Men nu er dagen jo også tiltaget med over to timer...........og kan helt klart mærke det dejlige lys.
  Har også en enkelt pieris som står rigtig flot lige nu.
  Også en rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har ikke så meget at vise frem lig nu, så jeg holder lav profil på bloggen. Men jeg er også på både Facebook og Instagram, så jeg lader høre fra mig andre steder også.
   Pieris er dejlig da den er stedsegrøn, og så der er også noget at se på om vinteren.

   Slet
 3. Jeg tror da I har haft bedre vejr end vi har, jeg nåede ikke at blive forårskåd, men fik jo plantet, som du har set. Nogen af de små du viser kunne godt ligne frølinger af helleborus, de første år fjernede jeg mine, men siden er jeg blevet klogere, jeg vidste nemlig heller ikke, hvad det var. Min pieris er lidt større, men de gror ikke så hurtigt, fint nok.

  SvarSlet
 4. Det er jo derfor jeg lige viser billeder, for jeg kan jo huske dine fine frølinger af helleborus, og også at du havde luget dem væk. Man må jo lære af andres fejltagelser. Der er et ord der siger: Du kan ligeså godt lære af andres fejl, for du kan alligevel ikke nå at lave dem alle sammen selv.
  Ja du har sikkert også forkælet dine pieris. Jeg har bare sat mine i alm. muldjord. Det kan være jeg skal forkæle dem til foråret med lidt god surbundsjord.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nu ikke forkælet den med andet end lidt gødning, ikke en gang særligt meget. Jeg kan ikke huske, om den er plantet i surbund.

   Slet
 5. Sådan er vi havefolk jo........ Aldrig så snart skinner solen før vi er ude og rode i jorden og lige så utålmodige bliver vi når det så regner 8eller sner) lidt igen.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 6. Ja du har ret Ole....du har sikkert også været ude og se til alle dine små frølinger og planter, tænker jeg. Du har jo en del at se til. Du har nok snart overhalet mig indenom mht pelargonier.
  Jeg er på nedtrapning, for jeg ved ikke, hvor jeg skal gøre af dem, hvis jeg får mange flere.

  SvarSlet
 7. Hej Bente. Ja, når solen kommer frem, så kribler det i hele kroppen efter at komme i gang. Du har allerede en del, der er spændende at kigge på i din have. Jeg håber, du får mange påskeklokker. Her hos mig titter mange løgvækster op nu, jeg har sat mange, så det er jeg spændt på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også jeg får mange påskeklokker....jeg købte jo en del sidste år hos Spiren og det er ikke første gang jeg har været forbi. Det 1. år gav jeg også til mine piger.
   Ja det kribler virkelig for at komme i sving. I dag har jeg puslet om mine pelargonier og fejet lidt i udestuen. Men varmt var der ikke og vi har jo ikke brændeovn.

   Slet
 8. Det ser ud til, at der er ret så meget på vej hos dig.
  Ja vi har meget at glæde os til.
  Vi har sandjord, så jeg har kunne rode lidt i jorden et par dage, før regnen satte ind.
  Gode billeder.

  SvarSlet
 9. Vi har muldjord men et par spadestik nede sandjord. Så vi kan også komme i jorden, så snart frosten slipper. Men først nu har solen vist sine nådige stråler.....og så er det med at komme ud!

  SvarSlet
 10. Ja, der er meget på vej allerede. Det er så dejligt! Nu må foråret gerne bide sig fast for min skyld :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tak Nana og man så skal holde fast med det yderste af fingerspidserne, så måtte forår også gerne komme for mig!

   Slet
 11. Hej Bente
  Ja jeg længtes virkelig også efter solen, det siges at her hvor jeg bor, er den plet i DK der har haft færrest solskinstimer i januar. Det er bare SÅ dejligt at komme ud i haven når lyset og vejret er til det, og der er jo nok at gøre (det er der i hvert fald her).
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anita - Arh tror du virkelig at du har færrest solskinstimer. Så må du tage revanche til foråret!
   Ja her er også rigeligt at se til i haven. Nu går jeg snart i gang med at lave stiklinger af mine pelargonier. Jeg er lige nødt til at omrokere lidt, for at få mere plads.....så ved du, at jeg tænker på dig og at der er pelargonier som bliver lavet specielt til dig.

   Slet
 12. Det går stærkt mod lysere tider, så vi snart kan komme noget mere i haven. Glædeligt hvis det viser sig at være Helleborus frølinger, ikke :)

  SvarSlet
 13. Ja Ulla - jeg ved nu at det er helleborus frølinger, for Lisbeth har sendt mig billeder af sine, og de ligner på en prik dem hun har! Godt jeg ikke fik fjernet dem!

  SvarSlet
 14. Sikke nogle herlige varer, vi må se at komme ud og se på alle de herlige forårs ting til haven.
  Mange hilsner
  Anna og Vibeke

  SvarSlet