Sider

søndag den 9. december 2012

9. December


Dagens pelargonie Swainham Spring:


Dagens stjerne:


15 kommentarer:

 1. Åh, ja, de juleplatter. Min far og mor købte en juleplatte første år de var gift og det fortsatte det så med i alle årene. Nogle år købte de endda 2 - det var i den periode, hvor platterne var et samlerobjekt. Da far døde fik vi 3 piger hver en stak juleplatter. Med skam at melde, så står de pakket væk i skabet.
  Jeg har hørt om andre steder, hvor de spiser ris a'la mande af platterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at jeg kan bringe minder frem hos dig, også. Jeg fik det selv på samme måde. Jeg vil give ideen med ris a'la mande videre til min bror, det er ham der har fået overdraget alle platterne!

   Slet
 2. Sjovt gensyn med juleplatterne. I vores familie var de også samlerobjekt, jeg tror både at mine bedsteforældre og forældre samlede og de hang skam pænt på væggen sammen med alle Mors Dags platterne. Som Ulla J har vi også arvet nogle af alle disse platter - det står også pakket væk i skab, men kommer frem til juletid hvor de både kan bruges som silde-tallerken og til at spise ris a'la mande af. I øvrigt endnu et samlerobjekt "årskrus" - dem bruger vi helt jævnligt til kaffe når vi har gæster. Det får altid snakken i gang.

  Hvor er Swainham Spring dog en yndighed :)

  God 2. søndag i advent.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla ... så fik jeg også taget dig en tur ned af memory lane .... jeg kom selv samme vej! Nu vil jeg så give din og den anden Ullas ideer med silde eller ris a'la mande videre til brormand. For han var den eneste der ville tage dem, og hos ham står de pakket ned i kælderen!
   Skøn ide med at bruge tingene på en anden måde! Så tak for det!

   Slet
  2. Tingene får bestemt en bedre værdi for én, når man kan se dem som brugsgenstande, selvom de har været dyre i anskaffelse, så bare ud af skabet med dem :)

   Slet
 3. Det er så hyggeligt at følge din kalender! Sikke en skøn pelargonie. Hav en god søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var også tænkt som hygge, så jeg er glad for at du synes om kalenderen. Den er smuk den pelargonie!
   Tak og i lige måde til dig og dine!

   Slet
 4. Kære Bente. Så kom jeg endelig med på din kalender og fik læst alle indlæggene... Husk at jeg er en gammel stivstikker som ikke lader sig forføre al denne julevirak. Dog er der visse ting som trods alt smelter mit hårde julehjerte og det er fx når en bedstemor laver sådan en fantastisk julekalender til sit barnebarn over there. Hvor er det dog gennemtænkt, smukt og personligt, det er sandelig et heldigt barnebarn du har ♥.

  Og ligeså heldige er vi andre som må følge med og specielt dine pelargonier vil jeg følge med stor interesse. Kan du virkelig finde 24 forskellige frem...? Ja-ja.. jeg kan godt høre dig sige at du sikkert har mange flere ;o)

  Og nu kommer så dagens tilståelse: Det er jo lykkedes dig at snige en lille pelargonie "gift" ind under huden på mig. Jeg kommer aldrig op over de 24 forskellige slags, for det kan vores lille hus ganske enkelt ikke rumme om vinteren. Og det er nemlig problemet... Jeg fik en flot lodden fætter af dig i foråret på Samsø, den havde det fint så længe den var ude, men nu hvor den står i stuen er den selvfølgelig lang og ranglet. Har lige klippet den hårdt tilbage men noget kønt syn er det jo ikke... I efteråret begavede du mig med to skønne brogede arter, hvoraf de to skud nu er sovet stille ind... snøft.... Hvad stiller man op med dem i et lille parcelhus hvor der ikke findes kølige og mørke rum til planter der skal i dvale??

  Sikke en smøre jeg fik skriblet ned, nu vil jeg bare ønske dig en herlig 2. søndag i advent.

  Juleknus fra fru friis ♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Friis
   Ja jeg har lagt lidt hjerteblod i kalenderen til Nadia over there, og jeg ved at hun er glad for den.
   Det glæder mig jeg har smittet dig med min pelargonieglæde, og den lodne fætter er P. tomentosum og den skal nok komme igen, hvis du har klippet den ned. Men den lever i skovkanter i Sydafrika og er en krybende pelargonie, så den vil blive ranglet uanset hvad du gør. Min er 3 meter høj og bundet op ad en pind! Pelargonier behøver ikke et køligt rum. Jeg har da flere stående i min stue hele året rundt. Så klipper man dem tilbage om foråret, så de får den tætte facon, som klær dem bedst.
   Så vil jeg lige slutte med at sige, at jeg kunne lave 3 julekalendere, hvis jeg skulle vise alle mine pelargonier. Problemet er, at jeg ikke har navn på dem alle, fordi planteskoler ofte sælger dem som: Pelargonie!!∑#

   Slet
 5. Ja hver jul fik vi en platte af min første mands far og hans kone. De skulle jo blive mange penge værd, det gjorde de så ikke. Jeg har dem heldigvis ikke ståenden i et skab, min mellemste dreng arvede dem efter sin far, jeg tror han gav dem til genbrug.
  Pelargonieblomsten er sød.
  Her har vi snestorm, du sover nok endnu, så sent som du kom i seng :)

  SvarSlet
 6. Hej Lisbeth
  Nej jeg har nu været oppe længe, selvom jeg kommer sent i seng, kan jeg ikke sove længe. Det er noget, der er kommet med alderen. Her er der også snestorm, har lige været nede og fylde fuglefoder på til de arme fugle!
  Skønt som de platter sætter gang i minderne, ikke? De er forøvrigt fra da jeg blev født, da min ældste datter blev født og da Nadia blev født. Sådan en ekstra krølle på historien.

  SvarSlet
 7. Godaften Bente.Sjovt som historien om juleplatterne vækker minder hos os alle.
  Jeg arvede også både mors dagsplatter og årsplatter.
  Jeg har skilt mig af med dem, da de ikke passer ind i mit hjem,og jeg har ikke plads til at opbevare alt det.
  Rigtig smuk pelargonie.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Jette - ja det er sjovt, som det vækker minder. Nej jeg ville heller ikke overtage platterne, men nu kan jeg give da gode ideer videre til min bror
   Ja der er mange flotte pelargonier, og jeg har jo kun hvad der kan ligge på det yderste af en lillefingernegl, sammenlignet med de mange der findes!

   Slet
 8. Sikke en fin og hyggelig julekalender. Og dagens pelagonie er vist det, jeg vil betegne som ovenud yndig :)

  SvarSlet
 9. Hej Achillea Ja det er en af de pelargonier, der er købt for blomstens skyld…andre igen købes for duften eller for bladene! Det er forskelligt, hvad jeg falder for!

  SvarSlet